bivši šef koncerna

Todorić o najnovijoj optužnici: ‘Plenković je zbog interesa svojih partnera oteo i opljačkao Agrokor...‘

Bivši šef Agrokora komentirao je optužnicu po kojoj je optužen za malverzacije teške 18 milijardi kuna
Ivica Todorić
 Damir Krajac/Cropix

Bivši šef Agrokora Ivica Todorić maloprije je na N1 televiziji komentirao najnoviju optužnicu po kojoj je bivši vrh Agrokora optužen za malverzacije teške 18 milijardi kuna.

"Ne stavlja se nama na teret 18 milijardi, nama se stavlja na teret da smo potpisali neku dokumentaciju koju nismo smjeli potpisati", rekao je Todorić.

"Deset godina smo imali odnose s našim partnerima i radili smo s mjenicama. Ukupan posao koji se radio 10 godina, dobro smo ga pratili, u nulu. Agrokor je imao dugove, ali uvijek smo plaćali na vrijeme. Negdje smo davali mjenice... Naša država je dužna po godinu dana, a to je u redu. A ovo nije u redu... to su dvostruka mjerila", rekao je Todorić.

Na pitanje ima li oštećenih, kaže da nema. "Taj novac je ostao za financiranje Hrvatske. Dali smo ogroman doprinos ekonomiji Hrvatske i sad te tu netko hoće... To je dramatična sramota koja neće proći", rekao je.

Kaže kako je cijepa priča s optužnicama farsa i nepoštivanje vladavine prava. "Tu se uzme koga se hoće. Banke su davale novac, sve smo u nulu davali, svi su to znali i sve je to funkcioniralo u interesu ekonomije. Nemaju me za što optužiti...", rekao je.

Kompanija mu je, tvrdi, oteta iz globalnih razloga. "Kako banaka nema u optužnici? To je hrvatsko tužilaštvo... Nama je Zagrebačka banka par mjeseci prije nego što smo otišli, rekla da dug od milijardu kuna prebacimo u mjenice."

Upitan za komentar na raniji isptup premijera Plenkovića, kaže kako on može pričati što hoće. "Činjenica je da je zbog interesa svojih partnera oteo Agrokor, opljačkao..."

"Agrokor nije bio u problemima, oni su mene preko noći ucijenili. Ako već i je kompanija oduzeta, onda obvezničari i ruske banke nisu smjele dobiti ništa. Sav taj kapital je pripadao hrvatskim investitora. Uz veliki suport Plenkovića i grupe Borg, oni su to preokrenuli", rekao je.

Osvrnuo se i na prodaju Leda. "Vi sad imate Ledo, dok smo mi bili u Ledu on je vrijedio milijardu eura i taj sav novac je bio u vlasništvu hrvatskih građana. Oni su uzeli Ledo i prodali ga van i u Hrvatsku više neće doći nijedna kuna poreza ni ničega. Hrvatska je opljačkana... Ako se išlo u proces, onda se to trebalo raditi po zakonu i u ovom slučaju, kad bi se išlo po vladavini prava, to bi se sve srušilo na sudovima i taj silni opljačkani novac bi se vratio u Hrvatsku.

Na pitanje gdje će završiti novac od Leda, rekao je da će sve završiti kod Plenkovićevih partnera, u Rusiji i Hong Kongu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:55