BIVŠI VLASNIK AGROKORA

Todorić optužuje ministra Marića da je prijatelju odavao povjerljive informacije

Todorić se pozvao na izjavu Martine Dalić iz Uskokove istrage da je Korunića u skupinu Borg pozvao upravo Marić.
Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić
 Damir Krajac/Cropix

Nakon što je bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić najavio prije nekoliko dana kaznenu prijavu protiv ministra financija Zdravka Marića, u ponedjeljak je na Facebooku objavio dio prijave u kojoj optužuje Marića za davanje povlaštenih informacija prijatelju.

Todorić tako u objavi tvrdi da je Marić 2017. godine za člana radne skupine, koja je kasnije nazvana Borg, pozvao Tonćija Korunića iz InterCapitala, tvrtke koja je trgovala dionicama grupe Agrokor, te mu davao povlaštene informacije.

Todorić se pritom poziva na izjavu Martine Dalić iz Uskokove istrage da je Korunića u skupinu Borg pozvao upravo Marić.

"Tonći Korunić je na službeni mail Ministarstva financija ministru Mariću i članovima protuzakonite, interesne skupine grupe Borg koja će kasnije pljačkati Agrokor, poslao mail. Korunić svoga prijatelja pita za tajne podatke, iako Korunić nema nikakve ovlasti vezano uz financije RH kada govori o statusu državnih obveznica, za što ima osobni interes”, napisao je Todorić na Facebooku priloživši preslike navodnih e-mail poruka.

"Ovo je, ovo je ……… teško komentirati, pokušajte sami dati komentar na ovo: kada se ministar financija Zdravko Marić dopisuje sa svojim prijateljem privatnom osobom putem svog službenog maila, dilaju međusobno povjerljive informacije i kombiniraju, muljaju (a što je povjerljivi posao uprave ministarstva), kada ministra Marića Korunić pita da li je saznao za tajne podatke, jer kako on kaže to je bitno za cijenu državnih obveznica – ustvari i samoga Korunića koji isto trguje državnim obveznicama – ovdje je konkretan osobni interes", dodaje Todorić u objavi na Facebook profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 18:09