POSRNULI GAZDA

TODORIĆ SE OGLASIO PRIOPĆENJEM 'Ja sam trošio svoj privatni novac, a Plenković i ortaci su ukrali tuđi novac'

 
Ivica Todorić
 Željko Puhovski / CROPIX

Prvi javni istup Ivice Todorića nakon što je Jutarnji list objavio forenzičko financijsko izvješće KPMG-ja, koje je potvrdilo prethodne analize i revizije PwC-a i eksperata koje je angažirao DORH, a koje govore o masovnim nepravilnostima u financijskim izvješćima Agrokora od 2006. do 2015., doima se prilično promašeno i apsurdno.

"Ključna stvar koju želim danas poručiti je ta da je novac o kojem oni po četvrti put - u, moram priznati, dosad najsenzacionalističkijem izdanju - pričaju bio moj novac i na njega je uredno plaćen porez. Dakle, nitko ništa nije 'izvlačio', to je bio moj novac. Jer, naime, Agrokor je od 1989. godine pa sve do travnja 2017. godine bio privatna kompanija. Osobno sam raspolagao privatnim novcem, u skladu sa zakonom i na apsolutno sve sam platio porez", ustvrdio je u svojem priopćenju Todorić, referirajući se prije svega na činjenicu da je KPMG potvrdio nalaze DORH-a prema kojima je obitelj Todorić plaćala svoje privatne troškove novcem Agrokora.

No, izvješće KPMG-ja tu je apsolutno jasno:

"Niti jedan od ranije navedenih troškova u ukupnom iznosu od 55,6 milijuna kuna nije bio prikazan u financijskim izvješćima kao potraživanje od Ivice Todorića; niti ih je on izričito podmirio, niti je Agrokor obračunao porez na plaću u naravi Ivice Todorića".

Osim toga, revizije pokazuju i kako je Todorić svoje privatne obveze plaćao novcem Agrokora, a to je po financijskim iznosima daleko veći krimen od plaćanja kozmetike i lovačkih pušaka novcem koncerna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:14