OPASNOST OD BIJEGA

TODORIĆEVI BRANITELJI NAJAVILI ŽALBU NA ISTRAŽNI ZATVOR Sloković i Prodanović na odluku o pritvoru mogu se žaliti do danas u 16 sati

odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković daju izjavu za medije
 Boris Kovačev / CROPIX

Odvjetnici pritvorenog Ivice Todorića uložit će u petak do kraja vremena suda žalbu na odluku istražnog suca o pritvoru zbog opasnosti od bijega, doznaje se od branitelja bivšeg vlasnika Agrokora.

Odluka suca istrage zagrebačkog Županijskog suda o Todorićevom zatvaranju zbog opasnosti od bijega poslana je u petak u 9 sati u odvjetnički pretinac Sloković-Prodanović, doznaje se na sudu.

To znači da Todorićevi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović žalbu na odluku istražnog suca mogu uložiti u petak do kraja radnog vremena suda u 16 sati.

Na ročištu održanom u četvrtak na zagrebačkom Županijskom sudu, a zbog kojeg je Todorić dovezen iz Remetinca gdje je dan ranije smješten nakon izručenja iz Londona, sudac istrage je odlučivao je o dva zahtjeva.

Prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži zbog opasnosti od bijega.

Sudac istrage ukinuo je bivšem vlasniku Agrokora pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali mu je određen zbog opasnosti od bijega.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora.

O žalbi obrane na odluku suca istrage Zorana Luburića izvanraspravno vijeće Županijskog suda trebalo bi odlučivati po ubrzanoj proceduri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:42