ŽIVOTINJE POBJEGLE

TOGA IMA SAMO KOD NAS Mještani ostali zabezeknuti na blagdan Svih svetih: Na grobovima najmilijih zatekli svinje kako ruju...

Ličani iz Perušića, koji su nekoliko dana prije blagdana Svih svetih došli na mjesno groblje kako bi uredili posljednja počivališta svojih najmilijih, ostali su šokirani vidjevši kako po grobovima ruju svinje.

Sugovornik koji nam je dostavio fotografije tvrdi da one pripadaju lokalnom proizvođaču zdrave hrane, vlasniku OPG-a Žarak, Blažu Žarku. Vlasnik nam je bez dvojbe to odmah i potvrdio.

Divlje svinje

- Istina je, svinje su moje i zbog toga se osjećam užasno. Znamo kako je to izgledalo i, vjerujte, da sam ikako to mogao spriječiti, spriječio bih. Bavim se uzgojem slavonske autohtone svinje i divlje svinje, i u jednom trenutku veprovi su razvalili ogradu između, provalili i zatim se dogodio raspašoj. Krdo se razbježalo na sve strane, pa tako i preko brda do groblja. Danima sam ih skupljao uokolo, nije bilo lako jer ih imam sto komada. Srećom, nisu napravile veću štetu, osim ovoga na groblju. Molim vas, recite svojim čitateljima da mi je žao i da se iskreno i ljudski ispričavam - kaže Blaž Žarak, dodajući da se tako nešto više nikad neće ponoviti jer je popravio i pojačao ogradu.

Rodbinske veze

Inače, Žarkov OPG često je nagrađivan za kvalitetu suhomesnatih proizvoda upravo od svinja koje su mu provalile ogradu, a koje redovito nudi na sajmovima. Iako nam je jedan mještanin rekao da ovo nije prvi takav slučaj, ali da si vlasnik tako nešto može dopustiti zbog rodbinskih veza s načelnikom Općine Ivanom Turićem, on to odlučno demantira tvrdeći da mu se to nikad ranije nije dogodilo.

- Na istom su groblju pokopani i moji najmiliji. Pa kome bi palo na pamet da tamo namjerno pusti svinje, Bože sačuvaj - zaključio je vlasnik OPG-a Blaž Žarak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 13:53