NOVI UDAR NA MAKSIMIRSKOG ŠEFA

'TOGA NEMA NIGDJE U EUROPI!' Ministar Jovanović o Mamićevom kartelu između Dinama i Lokomotive

Zagreb, 030113.Banski dvori, Hrvatska Vlada.U zgradi Hrvatske Vlade odrzana je prva ovogodisnja redovna sjednica Vlade Republike Hrvatske.Na fotografiji: ministar obrazovanja i sporta Zeljko Jovanovic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

SPLIT - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas u Splitu da Agencija za zašitu tržišnog natjecanja (AZTN) treba osigurati jednake uvjete natjecanja svim sportskim klubovima u Hrvatskoj.

Naime, udruga Naš Hajduk je prije tri dana zatražila od Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja pokretanje postupka utvrđivanja postojanja zabranjenog sporazuma (kartela), to jest zakonom zabranjene suradnje koja nije formalizirana između GNK Dinama i NK Lokomitive, čime se smanjuju prihodi ostalim klubovima Prve hrvatske nogometne lige.

Ministar Jovanović je rekao kako je upoznat sa tim zahtjevom udruge Naš Hajduk.

"Nadam se da će Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja vrlo brzo donijeti konačnu odluku", kazao je Jovanović napominjući da je u najmanju ruku neobično da imamo takvu situaciju za koju mnogi kažu da nije zabilježena nigdje u Europi.

"Ali pustimo Agenciju da obavi svoj posao i da osigura da u Hrvatskoj u svakom sportu svi imaju jednake uvjete za natjecanje", zaključio je ministar Jovanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. veljača 2023 23:29