NEGDAŠNJI ŠEF PUZ-a

Tolušić kandidat HDZ-a za ravnatelja policije?

Govori se da je Mostu glavni savjetnik Smiljan Reljić, nekadašnji ravnatelj Službe za zaštitu ustavnog poretka, unutarnje tajne službe, sljednice Udbe koja je do preustroja djelovala u sklopu MUP-a
 Igor Sambolec / EPH

Prema nekim izvorima bliskim Mostu, ravnatelja policije su već našli. Navodno je riječ o osobi koja je u ratu bila pripadnik Specijalne policije i sudjelovala je u svim važnim akcijama, a kasnije je obnašala više visokih policijskih dužnosti.

Treći izvori pak govore da bi ravnatelj mogao biti Ivica Tolušić, član Komisije za pomilovanja predsjednice države Kolinde Grabar-Kitarović, koji je svojedobno bio načelnik Policijske uprave zagrebačke. Kada smo Tolušića pitali za to, bio je bez komentara. Njegovo se ime spominje kao HDZ-ovo kadrovsko rješenje za policiju.

Kada je riječ o potrazi za kadrovskim rješenjima u MUP-u, govori se da je Mostu glavni savjetnik Smiljan Reljić, nekadašnji ravnatelj Službe za zaštitu ustavnog poretka, unutarnje tajne službe, sljednice Udbe koja je do preustroja djelovala u sklopu Ministarstva unutarnjih poslova.

Reljić, međutim, tvrdi da ne kadrovira u ime Mosta, ali ako ga netko pita za mišljenje o pojedinoj osobi, on će mu ga reći. O konkretnim imenima koja se spominju nije želio javno govoriti.

Reljić je samo kazao da su prema njegovom mišljenju sva imena koja se spominju u javnosti, a bila su u sustavu unutarnjih poslova, loša rješenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 11:48