'NITI NORMALNO NITI POŠTENO'

TOLUŠIĆ NA FACEBOOKU OBJAVIO LIHVARSKI UGOVOR STRANOG TRGOVAČKOG LANCA S POLJOPRIVREDNIKOM 'Upravo zbog ovakvih pametnjakovića i uvodimo Zakon'

 Davor Pongračić / Hanza Media

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na Facebooku je objavio lihvarski ugovor stranog trgovačkog lanca s jednim domaćim poljoprivrednikom kako bi obranio potrebu za donošenjem Zakona o nepoštenim trgovačkim praksama.

'Na cijenu našeg proizvoda trgovac udara odnosno ucjenjuje našeg proizvođača s gotovo 80% rabata. Upravo zbog ovakvih pametnjakovića i uvodimo Zakon o suzbijanju nepoštenih trgovačkih praksi. Stvarno ne znam tko normalan misli da je 80% rabata na proizvođačku cijenu pošteno i normalno ponašanje. Nisu niti domaći trgovački lanci puno bolji, ali ovo je jedan od najružnijih primjera', napisao je Tolušić koji je ovim primjerom pokušao ilustrirati na koji način trgovci eksploatiraju dobavljače.

'Pojedini lobiji', kako tvrdi ministar, trude se spriječiti donošenje ovog zakona, no on im poručuje da uzalud troše energiju.

'Bolje im je da počnu mijenjati ugovore i način poslovanja', zaključio je Tolušić koji je ranije najavio kako će Zakon o zabrani nepoštene trgovačke prakse biti poslan u Sabor do kraja ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:53