BIVŠI MINISTAR

Tolušić tužio novinara Gorana Gazdeka zbog povrede ugleda pa izgubio spor

Tolušića je uvrijedilo što je Gazdek u komentaru njega, Kirina i Đakića nazvao kabadahijama u ‘čvrstom HDZ-ovom pašaluku‘
 Zeljko Puhovski/Cropix

Općinski sud u Virovitici u srijedu je donio prvostupanjsku presudu kojom se novinar i potpredsjednik HND-a Goran Gazdek oslobađa optužbi za povredu ugleda i časti bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, izvijestili su iz HND-a.

U privatnoj tužbi bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić od urednika portala Virovitica.net i potpredsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Gorana Gazdeka tražio je 180 mjesečnih dohodaka, približno 40.000 kuna, za povredu prava osobnosti.

Naime, Gazdek je u komentaru rezultata predsjedničkih izbora prije gotovo dvije godine, 23. prosinca 2019., Tomislava Tolušića, Ivicu Kirina i Josipa Đakića nazvao kabadahijama u ''čvrstom HDZ-ovom pašaluku“ što je uvrijedilo Tolušića te je odlučio tužbom namiriti naknadu za pretrpljene duševne boli.

Uz ovu privatnu tužbu, Tolušić je zbog druga dva članka tužio izdavača portala Virovitica.net od kojeg potražuje 40.000 kuna.

''S obzirom na seriju tužbi koje je bivši ministar Tolušić pokrenuo protiv hrvatskih medija ovaj je slučaj u fokusu interesa Hrvatskog novinarskog društva'', izvijestili su iz HND-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2022 21:20