ODLAZI ŠEF FONDA

Tomašević komentirao Vanđelićevu ostavku: ‘Žao mi je ako je to istina, naša je suradnja bila dobra‘

Iz Fonda je potvrđeno da je Vanđelić urudžbirao ostavku Upravnom vijeću Fonda i ministru graditeljstva Darku Horvatu

Damir Vanđelić i Tomislav Tomašević
 

 Darko Tomas/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević cijepio se danas trećom dozom cjepiva protiv koronavirusa, piše N1. Nakon toga je stao pred novinare i pozvao sve građane da se cijepe trećom dozom kako bi ojačali imunitet.

Tomašević je rekao kako je u Zagrebu u posljednjih 15 dana cijepljeno gotovo 50 tisuća građana, a otkrio je i kako je u Zagrebu sada cijepljeno 72 posto odraslog stanovništva, odnosno 60 posto ukupnog stanovništva.

Ostavka Damira Vanđelića

Upitan da prokomentira ostavku šefa Fonda za obnovu Zagreba Damira Vanđelića, Tomašević je rekao kako mu je žao ukoliko je to istina te da se nada da će na njegovo mjesto doći netko s kim će se moći jednako dobro surađivati. Kaže i kako je njihova dosadašnja suradnja bila dobra. “Vjerujem da će i on to potvrditi”, kaže Tomašević dodajući da je Grad Zagreb samo djelomično sudjelovao u financiranju obnove te da je surađivao i s Fondom i s Ministarstvom.

“Vidjet ćemo sutra što su razlozi, ali ako je to istina, žao mi je jer smo imali dobru suradnju. Nadam se da će na njegovo mjesto doći netko s kim će se isto moći surađivati”, kaže Tomašević.

Podsjetimo, Jutarnji list danas je prvi objavio da je Vanđelić podnio ostavku te da će o razlozima detaljnije govoriti na sutrašnjoj presici. Iz Fonda je potvrđeno da je Vanđelić danas tijekom dana urudžbirao ostavku Upravnom vijeću Fonda i ministru graditeljstva Darku Horvatu.

Iz izvora bliskog Vanđeliću poručuje se kako njegova ostavka na mjesto šefa Fonda za obnovu nije zbog sukoba s ministrom Horvatom već je, kažu, "kad je dolazio najavio da će ostati dok ne postavi sustav na noge".

Vanđeliću bliski izvori poručuju da je Vanđelić "postavio sustav te ide dalje". - Ali sutra će još sve detaljno objasniti - dodaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. kolovoz 2022 18:32