‘ZNATNO POMAŽEMO‘

Tomašević objavio veliku vijest za sve roditelje čija djeca idu u privatne i vjerske vrtiće!

Grad Zagreb će u cijeni privatnih i vjerskih dječjih vrtića sudjelovati s iznosom do 370 eura mjesečno

Tomislav Tomašević

 Boris Kovacev/Cropix

- Osiguravanje cjenovne pristupačnosti vrtića strateški je prioritet ove gradske uprave, i stoga treći put u mom mandatu povećavamo subvencije za mjesto u privatnim vrtićima, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, nakon danas dogovorenog povećanja od 100 eura po mjestu u vrtiću, a priopćili su iz Grada Zagreba.

Nakon ovog povećanja, Grad Zagreb će u cijeni privatnih i vjerskih dječjih vrtića sudjelovati s iznosom do 370 eura mjesečno, odnosno pokrivat će do 85% njihove prosječne cijene, ovisno o prihodima roditelja. Prijedlog izmjena Programa javnih potreba kojim se regulira povećanje subvencija Grad upućuje u proceduru za predstojeću sjednicu Gradske skupštine koncem travnja.

- Ovim povećanjem svaki privatni vrtić će mjesečno od Grada primati i do 20.000 eura više nego dosad, čime im pomažemo da prate rast plaća u gradskim dječjim vrtićima. Privatni vrtići samostalno određuju svoje cijene, ali smo zato znatno povećali subvencije kako te cijene ne bi dizali, dodao je Tomašević.

Podsjećamo ovim putem da je Grad Zagreb završio četiri vrtića, a trenutno gradi njih još 10. - U odnosu na prošlu godinu, zaposlili smo više od 550 dodatnih radnika i uveli pomoćnike u svaku jasličku skupinu. Od početka mandata plaće i materijalna prava u gradskim vrtićima podigli smo za gotovo 40%, a s ovim povećanjem smo za 66% podigli subvencije privatnim i vjerskim vrtićima i obrtima dadilja, rekla je zamjenica Dolenec.

- Grad Zagreb nikada u povijesti nije ovoliko ulagao u dječje vrtiće. Ovo podizanje subvencija još je jedan korak u ostvarivanju našeg glavnog cilja – mjesta u vrtiću za svako dijete u Zagrebu. Nastavit ćemo dobru suradnju s osnivačima privatnih i vjerskih vrtića i obrta dadilja kako bismo roditeljima osigurali pristupačne vrtiće, a osnivačima stabilno poslovanje, zaključio je Tomašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 18:02