‘MOŽEMO‘

Tomašević: ‘Očekujemo najmanje tri mandata, a nakon izbora možemo surađivati s Restartom‘

Zastupat će ‘vrijednosti demokracije, zaštite okoliša, socijalne pravde, rodne ravnopravnosti i zaštite prava svih manjina‘
Rada Borić, Zorislav Antun Petrović, Siniša Glavašević, Danijela Dolenec, Tomislav Tomašević i Urša Raukar Gamulin
 
 Damir Sencar/Pool/Hina/Cropix

Lider zeleno-lijeve koalicije predvođene platformom „Možemo” Tomislav Tomašević izjavio je u ponedjeljak da na izborima očekuju tri, a možda i više mandata, te je poručio kako ih je Restart koalicija neugodno iznenadila odabirom kandidata na listama.

„Uvjereni smo da ulazimo u Sabor, zadovoljni bismo bili s tri mandata, no kako se stvari razvijaju s drugim strankama vjerujem da će rezultat biti i još bolji”, kazao je Tomašević nakon predaje lista DIP-u, aludirajući na situaciju u Restart koaliciji.

Tomašević je istaknuo i kako ih je Restart koalicija neugodno iznenadila izbornim listama na kojima su se našli neki ljudi bliski zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i neki s presudama, "do toga da je samo jedna žena nositeljica liste te da se nije poštivao zip model".

Nakon izbora, dodao je, pokušat će surađivati s Restart koalicijom no "ne bezuvjetno", dok im stranke desnice, ni Most ni Domovinski pokret niti HDZ nisu prihvatljive.

image
Rada Borić, David Bilić, Zorislav Antun Petrović, Siniša Glavašević, Danijela Dolenec, Katarina Peović, Svibor Jančić, Sandra Benčić, Tomislav Tomašević i Urša Raukar Gamulin
Damir Sencar/Pool/Hina/Cropix

„Učinit ćemo sve što možemo da ostvarimo suradnju s Restart koalicijom da se ne bi mogla formirati desna vlada ali to ne treba podrazumijevati bez uvjeta”, rekao je Tomašević.

Koalicija predvođena platformom „Možemo” očekuje na izborima najmanje tri mandata, a najbolji rezultate očekuje u zagrebačkim jedinicama, te osmoj i desetoj izbornoj jedinici.

Zastupat će, poručuju, vrijednosti demokracije, zaštite okoliša, socijalne pravde, rodne ravnopravnosti i zaštite prava svih manjina.

Koalicija Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad izlazi na izbore u svim izbornih jedinica, među kojima i u onoj za dijasporu „kao svojevrsna provokacija” jer , tvrde, ta jedinica "rezervirana je za HDZ i desnicu”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 17:09