PITANJE OBNOVE ZAGREBA

TOMAŠEVIĆ OPET PROZVAO HDZ 'Oni su koronaprofiteri koji stavljaju interese stranke na prvo mjesto'

Tomislav Tomašević
 Bruno Konjević / CROPIX

Zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Tomislav Tomašević (Zagreb je NAŠ!) i član platforme Možemo! koja će se kandidirati na predstojećim parlamentarnim izborima kazao je za N1 kako je HDZ pokazao neodgovornost raspuštanjem Sabora prije nego što je izglasan Zakon o obnovi Zagreba nakon potresa.

Naime, predstavnici dijela zagrebačke oporbe proveli su noć pred zgradom Hrvatskog sabora, čime su iskazali neslaganje s najavljenim raspuštanja Hrvatskog sabora, a prije nego je donesen zakon o obnovi Grada Zagreba. Premijer ih danas zbog toga nazvao političkim aktivistima, pa i političkim profiterima.

- Već dva mjeseca nema Zakona o obnovi Zagreba, a izvjesno je da ga neće biti bar još toliko. To ovu vladu čini oni su političkim pasivistima - kazao je Tomašević.

Kazao je da ako borba se za interese ljudi znači aktivizam, onda oni jesu aktivisti. Kazao je da HDZ ranim izlaskom na izbore pokazuje da su koronaprofiteri koji stavljaju interese stranke na prvo mjesto.

- Plenković je rekao krajem ožujka da će ići sa Zakonom o obnovi grada kroz koji dan, a zašto to nije uradio pitajte njega - kazao je Tomašević.

Naveo je i kako je Vlada izdvojila za interventne mjere 140 milijuna kuna, ali se to stavi u kontekst uz 143 milijuna kuna za noviju bolnicu u Mostaru, kojoj su toliko dali za borbu protiv koronavirusa možemo reći da "nisu baš odriješili kesu", tvrdi Tomašević.

- Ne kažem da se ne treba pomagati bolnice u zemlji i drugim zemljama, ali moglo se za Zagreb učiniti više - kazao je.

Tomašević je kazao i kako svako malo u gradu gleda kako se zabatni zidovi njišu, ali da Gradsko stambeno komunalno govori kako nemaju što sanirati dok se ne donese Zakon.

- Bojim se da ne padne nešto nekome na glavu, jer će se onda pitati tko je za to odgovoran.

Mi smo dobili podatke da iz zgrade gradske uprave nisu osigurane o potresu, a Bandić je pametovao građanima da oni nisu - kazao je Tomašević.

Ustvrdio je i da socijalna država treba pomoći građanima u takvim situacijama. Upitao se i kako bi bilo da je potres bio u nekom drugom gradu te koliko bi se Vlada bavila time.

Za N1 je kazao kako ih nije iznenadilo da trgovačka koalicija Milana Bandića i HDZ-a učini sve u svom interesu, ali da ne razumiju zašto to podržava SDP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:17