SVE JE SNIMLJENO

Tomašević sadio stabla, dočekale ga ljutite majke odgojiteljice: ‘Ne grizemo, povucite prijedlog‘

Gradonačelnik je potvrdio da će održati sastanak s roditeljima-odgojiteljima

Tomašević sadio stabla u Travnom

 Ranko Suvar/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomašević u petak je najavio da će održati sastanak s predstavnicima udruge roditelja odgojitelje koji se oštro protive prijedlogu ukidanja statusa roditelja-odgojitelja, odnosno da im se smanji iznos naknade za gotovo pet puta, na tisuću kuna mjesečno.

"Javno savjetovanje je u tijeku, naravno, bili su i prosvjedi i to je apsolutno pravo svakoga da prosvjeduje, da izrazi svoje mišljenje. Već su bila dva sastanka koje je s njima održala zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, jer se najviše bavila tom temom i radila na analizi koja prati prijedlog koji je na javnom savjetovanju. Međutim, naravno, da ću i ja razgovarati s predstavnicima udruge", istaknuo je gradonačelnik Tomislav Tomašević u parku u Travnom gdje je zasadio dva stabla u sklopu akcije “Zasadi drvo, ne budi panj!”.

image

Tomislav Tomašević i Mateja Angelina Kramar

Ranko Suvar/Cropix

Na mjestu sadnje stabala su ga dočekali predstavnici roditelja odgojitelja s djecom kako bi gradonačelnika pitali kada će ih osobno primiti na sastanak.

Predstavnici roditelja-odgojitelja u parku Travno Tomaševića su dočekali s transparentom na kojem je pisalo: "Dosta laži! Ostavite nam stečena prava - 40 tisuća duša ovise o Vama! Čuvajte nas, pazite nas!". Jedan transparent bio je ispisan i na kaputiću labradora s porukom da će i on biti socijalni slučaj jer je dio te obitelji.

"Hoćete doći u utorak na sastanak, da popričamo s vama", pitale su gradonačelnika dok je držao lopatu u ruci i zatrpavao zasađeno stablo.

"Naravno", odgovorio im je Tomašević kojem je jedan od dječaka koji je došao s roditeljima pomogao pridržati stablo.

"Danas smo došli ovdje jer gradonačelnik ne želi s nama nikakvu komunikaciju, a mi ne želimo razgovarati sa zamjenicima, nego baš s njim. Došli smo ovdje da podržimo sadnju drveća i da ga ujedno pozovemo da se sastane s nama, ne grizemo", izjavila je novinarima Sandra Lončar, jedna od majki odgojiteljica koja je na Facebooku osnovala grupu Majke-odgojiteljice i građansku inicijativu 'Djeca su budućnost'.

image

Mateja Angelina Kramar i Tomislav Tomašević

Ranko Suvar/Cropix

Rekla je kako očekuju da Tomašević barem povuče prijedlog o "ukidanju statusa roditelja-odgojitelja" koji je upućen na iduću sjednicu Gradske skupštine. Slaže se da ta mjera treba promjene, ali nije u redu da ih se sada "ostavi na cesti" jer se sa 1000 kuna ništa ne može. Ukoliko se ne udovolji njihovom zahtjevu, najavila je da će ići sa tužbama.

Na pitanje očekuje li amandmane opozicije na prijedlog gradskog proračuna, Tomašević kaže da se amandmani opozicije na proračun uvijek očekuju, a ako budu dobri razmotrit će ih i usvojiti.

"Očekujem kritike oporbe oko proračuna, to se od njih i očekuje, a s druge strane niti ne očekujem da će glasati za proračun jer se upravo na glasanju proračuna definira tko je vladajuća većina, a tko je oporba, tako da tu ne vidim ništa novo niti spektakularno", istaknuo je Tomašević.

Podsjeća da kada je on bio u oporbi, predlagali su amandmane na proračun i oni su redovito bili odbijeni, a jednom je amandman prihvaćen i onda se nije realizirao, što ocjenjuje ciničnim.

image

Zorislav Antun Petrović i Tomislav Tomašević

Ranko Suvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2023 22:23