MRTVACI NA SV. DUHU

Tomaševićeva glasnogovornica: ‘Pretpostavljamo da je netko iz rashladnih uređaja izvadio tijela, slikao ih i pustio to van‘

Rekla je da su zadovoljni radom ravnateljice i da se nju proziva jer je omogućila Ustavom zajamčeno pravo žena na pobačaj

Dinka Živalj

 Darko Tomas/Cropix

Dinka Živalj, glasnogovornica zagrebačke gradske uprave, komentirala je snimku koja prikazuje posmrtne ostatke koji su poredani na podu mrtvačnice u bolnici Sveti Duh. Rekla je da je snimka autentična, ali je upitno koliko je stara.

"U bolnicu je nenajavljeno došla državna inspekcija koja je utvrdila da je sve u redu, da je sve čisto. Nije bilo nikakvih zamjerki", rekla je te dodala da će i gradske vlasti poslati svoju kontrolu, prenosi Dnevnik.hr.

"U ovom se trenutku pretpostavlja da je netko iz rashladnih uređaja izvadio tijela, da ih je tako slikao i pustio van. To je zasad samo pretpostavka. Još istražujemo, bolnica provodi interno sve procedure", ustvrdila je.

Odgovarajući na pitanje novinarke, Živalj je rekla da se tijekom mandata sadašnje ravnateljice Svetog Duha, točnije od siječnja prošle godine, nikada nije dogodilo da su tijela bila na podu. Također je rekla da bolnica ima 12 rashladnih uređaja, što je zasad dovoljno, ali da je pokrenuta nabava 15 novih uređaja.

Na upit misli li da netko pokušava naštetiti ravnateljici, odgovorila da će Klinička Bolnica Sveti Duh podnijeti kaznenu prijavu, a onda je na policiji da radi svoj posao.

"Naravno da smo zadovoljni radom ravnateljice. Ona je ta koja kupuje rashladne uređaje. Ona je ta koja je omogućila Ustavom zajamčeno pravo žena na pobačaj, što se u bolnici Sveti Duh nije sedam godina događalo. Glavni razlog što se nju proziva je upravo to – omogućila je Ustavom zajamčeno pravo na pobačaj na zahtjev", rekla je glasnogovornica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:55