NOVO ISTRAŽIVANJE

Tomaševiću još više porasla potpora, u drugi krug ulazi Jelena Pavičić-Vukičević

Na drugom mjestu je Jelena Pavičić-Vukičević s 14,25% glasova ispitanih. Na trećem je mjestu Miroslav Škoro s 11,9% potpore
Tomislav Tomašević, Davor Filipović, Joško Klisović, Miroslav Škoro, Vesna Škare Ožbolt i Jelena Pavičić Vukičević
 Hanza Media

Agencija 2x1 komunikacije provela je posljednje istraživanje uoči prvog kruga lokalnih izbora u Gradu Zagrebu na 891 ispitaniku koji ne planira apstinirati od izbora.

Tomislavu Tomaševiću potpora se s 33,4% iz prošlog istraživanja povećala na 38,83%. Na drugom mjestu je Jelena Pavičić-Vukičević s 14,25% glasova ispitanih.

Na trećem je mjestu Miroslav Škoro s 11,9% potpore ispitanika i on bi morao tražiti način kako dodatno povećati bazen birača kako bi prestigao Pavičić-Vukičević.

HDZ-ov kandidat Davor Filipović u posljednjem tjednu računa na 8,75% potpore. Taj postotak nije dostatan za ulazak u drugi krug, ali bi bio najbolji rezultat HDZ-ova kandidata za gradonačelnika otkako se gradonačelnici biraju izravno.

Vesna Škare-Ožbolt sad je na petom mjestu sa 6,29% potpore. Najveći pad među ispitanicima doživio je SDP-ov Joško Klisović koji ima 5,95% potpore.

Zvonimir Troskot predvodi preostale kandidate s 3,14%, slijede Davor Nađi s 1,23%, Anka Mrak-Taritaš s 1,01% te Željko Tokić s 0,67%. Neodlučnih ispitanika je 7,97%.

Napomena: istraživanje je provedeno CATI metodom, strukturiranim upitnikom između 11. i 13. svibnja na reprezentativnom uzorku od 891 ispitanika stratificiranom po administrativnoj podjeli Grada Zagreba te dodatno mjerenom po društvenim i demografskim značajkama uz brojidbenu pogrešku uzorka +/-3,2%.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:35