MINISTAR GOSPODARSTVA

Tomislav Ćorić: ‘Itekako smo dokazali da poduzetnici mogu računati na Vladu!‘

Tijekom posjeta Krapini ministar Ćorić je obišao i nekoliko tvrtki s tog područja, uz ostalo i tvrtku Jedinstvo
Tomislav Ćorić
 Robert Fajt/Cropix

U posljednjih godinu i pol dokazali smo da naši poduzetnici mogu računati na Vladu u svim mogućim mjerama i pomoći, rekao je u ponedjeljak u Krapini ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

"Mislim da smo kroz godinu, godinu i pol itekako dokazali da naši poduzetnici mogu računati s Vladom u svim mogućim mjerama i pomoći. Ići ćemo s tim koliko bude potrebno", izjavio je Ćorić, koji je tijekom posjeta komentirao i pomoć države u vrijeme pandemije.

Ćorić se u Krapini sastao s gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, koji je naglasio da su u protekle četiri godine na područje grada došla 62 milijuna kuna iz državnih tvrtki i Ministarstva gospodarstva, koje je uz ostalo s 20 milijuna kuna sufinanciralo izgradnju poduzetničkog inkubatora.

"Prema podacima koje redovito dobivamo od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje nikad nije bilo više zaposlenih na području grada Krapine što nas veseli", rekao je Gregurović.

Ministar Ćorić je naglasio da tvrtke u poslovnoj zoni Krapina rade vrlo dobro.

Potvrdio je kako će se u predstojećem razdoblju s 1,14 milijardi kuna sufinancirati projekti gospodarstva, prije svega prerađivačke industrije. "Spomenuti iznos koji će država uložiti trebao bi otvoriti investicijski ciklus koji bi trebao iznositi oko 2,5 milijarde kuna, jer potpora neće biti stopostotna", rekao je Ćorić.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja sredinom prošlog je tjedna predstavilo poziv za dostavu projektnih prijedloga "Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju" vrijedan 1,14 milijardi kuna. Taj natječaj namijenjen je sufinanciranju povećanja proizvodnih kapaciteta, zelene i digitalne tehnologije kod mikro, malih i srednjih poduzetnika.

Tijekom posjeta Krapini ministar Ćorić je obišao i nekoliko tvrtki s tog područja, uz ostalo i tvrtku Jedinstvo koja je izradila više od 500 kontejnera za stradale u potresu.

"Jedinstvo je prošlu godinu završilo s oko 700 milijuna kuna prihoda. Veselim se činjenici da bi se u narednom razdoblju to trebalo vratiti na pretkriznih milijardu kuna", rekao je Ćorić.

Josip Mihalić iz Uprave Jedinstva kazao je da im je važnije da Vlada pomaže novim programima, nego da traže pomoć, s čime se složio i predsjednik krapinske Županijske komore Josip Grilec.

"Ova godina je optimistično počela, bit će dobra godina i najbolja pomoć koju nam država može dati je mogućnost da radimo, zaradimo, a ne da dobivamo subvencije", rekao je Grilec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2022 07:26