PREDSTAVA U ZADRU

Tomislav Karamarko: Gotovinin kum bit će naš novi ministar branitelja!

Karamarko i njegovi najbliži suradnici iz takozvane Vlade u sjeni okupili su se u Zadru, na radnom sastanku s koordinatorima HDZ-a iz dijaspore
 Jure Mišković / CROPIX

Vrh HDZ-a, predsjednik Tomislav Karamarko i njegovi najbliži suradnici iz takozvane Vlade u sjeni okupili su se u subotu ujutro u Zadru, na radnom sastanku s koordinatorima te stranke iz dijaspore. Uz 60-ak iseljenika, na Boriku je bio i županijski vrh zadarskog HDZ-a, Božidar Kalmeta i Ana Lovrin, bivši ministri Ivan Šuker i Davor Bošnjaković, ali i kninska gradonačelnica Josipa Rimac te dugopoljski načelnik Zlatko Žervnja, prvi čovjek HDZ-ovog tima za gospodarstvo, piše Slobodna Dalmacija.

- Ovo je prvi put nakon 14 godina da se vrh stranke sa dijasporom sastaje u ovolikom broju. Koristimo vrlo jednostavnu formulu oživljavanja HDZ-a, a ovakvo jedinstvo bitno je za uspjeh hrvatske države. Nije dobro da dijaspora bude zapostavljena u stranačkom radu kao ranije - rekao je Karamarko koji nije želio govoriti o novcu koji stranka dobiva iz donacija članova u dijaspori, ali je rekao kako je HDZ, s obzirom na podršku koju imaju u iseljeništvu, najjača hrvatska stranka.

U prvom redu sjedio je i Željko Dilber, kum generala Gotovine koji je na nedavnim unutarstranačkim izborima javno dao svoju potporu Karamarku. Na pitanje znači li to da će Dilber postati prvi čovjek "Vlade u sjeni" za braniteljska pitanja, Karamarko je rekao:

- To je naš ozbiljan prijedlog koji ima šanse da uskoro realizira. Nakon što sam pobijedio na unutarstranačkim izborima , Dilber je odlučio ući u HDZ. Sada je i u županijskom odboru i vjerujem da će biti predsjednik Odbora za branitelje na nacionalnoj razini - kazao je predsjednik HDZ-a koji je komentirao i najavljene natječaje za nove ljude na čelnim mjestima u policiji.

- Ova Vlada je pobjedu na izborima dočekala kao priliku da podijeli izborno-ratni plijen, od javnih poduzeća do Ministarstva unutarnjih poslova. Mi smo izvršili depolitizaciju MUP-a i ravnateljstva policije, a oni nastoje ubaciti što više političkih podobnika na ključna mjesta u policiji. Pokušali su mijenjati Zakon o policiji i dobili šamar od Europske komisije. Ovo što rade je neozbiljno igranje sa sudbinom - rekao je Karamarko u Zadru, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:31