JOŠ UVIJEK OPTIMISTI

Tomislav Karamarko konačno progovorio: 'Božo Petrov neće srušiti ovu Vladu!'

 Tomislav Krišto / CROPIX

HDZ-ovo vodstvo okupilo se u petak popodne na sjednici stranačkog predsjedništva koje zasjeda dan uoči unutarstranačkih izbora za vrh stranke. Među članovima tog središnjeg stranačkog tijela koji su došli na sjednicu, u zagrebačkom hotelu Panorama, je i predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

Nisu službeno najavljene točke o kojima su članovi predsjedništva razgovarali, no smatra se da je bilo riječi o sutrašnjem stranačkom saboru na kojem će se birati vodstvo stranke, uključujući zamjenika predsjednika, potpredsjednike i članove predsjedništva.

Uoči sjednice, rijetki članovi Predsjedništva su odgovarali na novinarska pitanja o stabilnosti vlade, nakon prijedloga oporbenog SDP-a da se Karamarku izglasa opoziv s dužnosti potpredsjednika vlade zbog mogućeg sukoba interesa. Gordan Jandroković je rekao da ce se sve vidjeti za nekoliko dana, Oleg Butković je rekao da je sjednica vlade održana, da je on glasao protiv i da je tako "glasao svatko normalan".

Vlada je na kraju na telefonskoj sjednici odbila oporbeni prijedlog izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku Tomislavu Karamarku, a protiv takvog zaključka glasovalo je šest ministara Mosta i Božo Petrov. O tome više pročitajte OVDJE.

Nakon sjednice Vlade Božo Petrov pozvao je Karamarka da odstupi, a HDZ da odabere novog potpredsjednika Vlade. O tome više pročitajte OVDJE.

Po završteku sjednice Predsjedništva HDZ-a Tomislav Karamarko kratko se obratio novinarima:

- HDZ svom snagom i enegrijaom zalagat će se da ova Vlada opstane. Ni Most ni Božo Petrov u bilo kojem scenariju neće uspjeti srušiti ovu Vladu. Isto tako svi scenariji koji su usmjereni i koncipirani na način da unište HDZ, da ga demoraliziraju, da unesu neslogu i nered, neće uspjeti jer HDZ je, rekao bi, temeljna fundamentalna stranka i o našoj budućnosti sigurno uvelike ovisi i budućnost domovine. Oko toga smo jedinstveni i složni da se borimo za ovu Vladu i da napokon zažive reforme koje duboko zadiru u gospodarstvo i kvalitetu života naših ljudi - poručio je predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, koji je na odlasku iz hotela poručio da će danas na Saboru uslijediti nastavak. Prva je to njegova službena reakcija na intervju Bože Petrova koji je kazao da će Most biti za njegov opoziv.

Karamarko je dao izjavu, ali nije dozvolio pitanja novinara, pa su mu na odlasku dobacili pitanje znači to da će Vlada nastaviti bez njega šef HDZ-a se samo nasmijao. Uz njega su bili i ostali članovi predsjendištva koji su mu došli prilikom obraćanja medijima dati podršku, te su se i oni nasmijali na odlaskiz hotela Panorama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 17:06