ŠEF HDZ-a

TOMISLAV KARAMARKO 'Milanović se sa mnom želi pošorati, a neka se Matić sjeti gdje je on bio 1991.'

Predsjednik HDZ-a osvrnuo se na premijerov poziv na debatu i na izjave ministra branitelja
 CROPIX

Nakon što ga je premijer Zoran Milanović pozvao na debatu,k predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko uzvratio mu je tvrdnjom da je on 'jedan od vrsnih stand-up komičara'.

'Nakon tri i pol godine neuspjeha, sto tisuća iseljenih, kreditni rejting je smeće, niti jedne investicije, ništa iz EU fondova realizirano, prvi se put broj zaposlenih spustio ispod 1,2 milijuna i on bi sad razgovarao! On to sebi ovako zamišlja: raspisat ćemo natječaj za premijera, a on će biti predsjednik komisije koja će birati novog premijera pa će on mene kao nešto ispitivati', rekao je Karamarko okupljenim novinarima u Novom Marofu.

'Naravno, za sve sam raspoložen, na debatu ću doći s programom, a on neka dođe s rezultatima svog rada', dodao je Karamarko napominjući kako će do TV debate doći kada to on odluči jer ne zna hoće li uopće uspjeti naći sat vremena za Milanovića.

'To će se svesti na ekshibicionizam u uličarskom stilu s njegove strane, bit će tu puno latinskih sentenci, engleskih citata, samo ne onoga što je napravio. Koliko je ljudi zaposlio? Koliko je upropastio radnih mjesta? Kakvu poreznu politiku vodi? To je zadnji čin onog što mu ti njegovi skupi PR-ovci predlažu', rekao je šef HDZ-a.

'Gle, ništa nisi napravio, sve si upropastio, ajde probaj se na toj personalnoj razini malo, da oprostite na izrazu, pošorati i potući. Nesuvislo, neozbiljno i infantilno, rekao bih, ali na sve smo spremni', opisao je Karamarko kako on vidi rad PR-ovaca koji savjetuju premijera.

Osvrnuo se i na izvanrednu press konferenciju ministra branitelja Predraga Matića i njegovu tvrdnju da je stvarni vođa HDZ-a i prosvjeda u Savskoj glavni tajnik stranke Milijan Brkić.

'Mi u HDZ-u nemamo vođu, mi imamo predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, a to sam ja. Imamo subordinaciju, imamo glavnog tajnika koji izuzetno radi svoj posao i koji je moj prijatelj 22 godine. Prema tome, gospodin Matić neka se brine o svojoj strančici u raspadu pa nek tamo vidi tko im je sad šef, tko im je malo manji šef, koliko struja imaju, koliko frakcija i tako dalje', kazao je Karamarko.

Rekao je i da ne bi, da je danas ministar unutarnjih poslova, podnosio prijavu protiv organizatora prosvjeda u Savskoj. Napomenuo je da je to jedna specifična populacija, koja treba biti iznimka te da bi bilo bolje s njima razgovarati uz puno poštovanje, a prije toga i smijeniti ministra Matića.

'Tko im je dao pravo da ne razgovaraju s ljudima koji su stvorili hrvatsku državu, otkud Milanović i taj Matić crpe taj kapital i snagu?', upitao je Karamarko.

Na pitanje o tvrdnji ministra matića da nije sudjelovao ratnim operacijama, Karamarko je odgovorio da će se on jako dobro sjetiti gdje je bio 1991. godine. 'Neka se on sjeti gdje je on bio. (...) Ja sam policijski branitelj, bio sam načelnik policijske uprave, odlazio sam i na teren sa specijalcima kada je to bilo potrebno, a 1991. sam se bavio nekim specifičnim zadaćama o kojima on nema pojma, a ne smije ni znati', rekao je Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 22:20