BLISKI INICIJATIVI

TOMISLAV KARAMARKO O SURADNJI SA ŽELJKOM MARKIĆ 'Nisam Nostradamus. Ali HDZ je sve jači'

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije u petak odbacio mogućnost suradnje s čelnicom konzervativne inicijative "U ime obitelji" Željkom Markić rekavši da će njegova stranka desnoga centra surađivati sa svjetonazorski i programski bliskim pojedincima i strankama.

"Nisam Nostradamus. HDZ je sve jači i prepoznatljiviji i možemo surađivati sa svakim s kim imamo dodirne točke", rekao je Karamarko novinarima u Zagrebu, uoči okruglog stola "Budućnost europske obrane" u organizaciji Matice hrvatske, Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, europarlamentarca Andreja Plenkovića i saborskog zastupnika Davora Božinovića.

Karamarko je rekao da nije kontaktirao s Markić, predvodnicom inicijative za raspisivanje referenduma na kojem je u nedjelju većina birača odlučila da se brak ustavno definira kao zajednica žene i muškarca. HDZ je inicijativu javno podupro pozivajući svoje članove da glasaju 'za'.

"U onom trenutku kad su predsjednik Josipović, premijer Milanović i ministrica Pusić agresivno izražavali svoje stavove podcjenjujući one koji drukčije misle, osjećao sam se pozvanim reći da ću glasati 'za' i to je bio signal našim članovima", rekao je Karamarko.

Ističući da je HDZ narodnjačka stranka desnog centra i da neće ići previše ni lijevo niti desno, Karamarko je rekao da je spreman surađivati sa svima "u onom opsegu koji nas zanima i u kojem ne idemo u neki ekstrem".

Željka Markić u četvrtak nije željela komentirati medijske glasine o tome da bi joj HDZ mogao ponuditi mjesto na listi na izborima za Europski parlament. Upitana ima li političkih ambicija, Markić je rekla da ne komentira nevjerodostojne izvore te da nastavlja rad u okviru inicijative.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. siječanj 2022 06:29