SASTANAK S KANCELARKOM

TOMISLAV KARAMARKO SE SASTAO S ANGELOM MERKEL Između ostalog razgovarali i o Lex Perković?

 Davor Pongračić/CROPIX

Njemačka kancelarka Angela Merkel sastala se danas s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislavom Karamarkom u Rüsselsheimu u blizini Frankfurta, objavio je HDZ na svojim mrežnim stranicama.

Sastanak je održan nakon što je kancelarka Merkel, koja je ujedno i predsjednica CDU-a, nastupila na predizbornom skupu u Rüsselsheimu u njemačkoj saveznoj zemlji Hessen, navodi HDZ.

Pretpostavlja se da su se u razgovoru Merkel i Karamarko dotakli teme tzv. Lex Perkovića, koja se izravno i tiče Njemačke s obzirom da je upravo ta država zatražila izručenje Josipa Perkovića, piše tportal.hr.

Kako je je objavljeno na stranici stranke, Karamarko se govoreći na skupu, zahvalio njemačkoj kancelarki na potpori Republici Hrvatskoj i na svemu što je učinila za razvoj i napredak Europske unije. Obrativši se brojnim Hrvatima u okupljenom mnoštvu, pozvao ih je sve da na skorašnjim parlamentarnim izborima glasuju za CDU.

HDZ navodi kako je izaslanstvo stranke, u kojem su, osim predsjednika Karamarka bili i glavni tajnik Milijan Brkić te tajnik Koordinacije HDZ-a za Njemačku Franjo Akmadža pozvano u posjet kao gost u CDU-ovoj kampanji za skorašnje parlamentarne izbore.

Obje stranke članice su iste narodnjačko-demokršćanske grupacije - Europske pučke stranke (EPP).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:17