INTERVJU

TOMO MEDVED 'Ako Ivan Penava odluči otići iz HDZ-a, želim mu svako dobro'

Tomo Medved
 Bruno Konjevic / CROPIX

Gostujući u emisiji RTL Danas RTL televizije, ministar branitelja i zamjenik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomo Medved rekao je da se ta stranka intenzivno priprema za izbore da je teško reći je li Ivan Penava na izlaznim vratima stranke.

- Čeka se da sam potvrdi ili opovrgne medijske napise. Mi smo u kontaktu s njim i očekujemo da, kao odgovoran član stranke, o svojim postupcima obavijesti vrh stranke. Bio je kandidat na unutarstranačkim izborima za zamjenika i izgubio je. Ako odluči otići iz HDZ-a, želim mu svako dobro. Statut je jasan, napuštanjem HDZ-a prekida se članstvo - rekao je Medved.

Medved je rekao da je Vlada Republike Hrvatske. - Ako gospodin Penava ne vidi perspektivu u HDZ-u, sretan mu put. Ne bih o tome je li mu se trebalo zahvaliti ranije, nakon svih istupa smo razgovarali - rekao je Medved za RTL Danas.

Zamjenik predsjednika HDZ-a upitan je hoće li na listama biti mjesta za ljude poput Mira Kovača ili Milijana Brkića.

- Županijske organizacije će do 22. ovog mjesaca sastaviti prijedlog kandidata za listu i Predsjedništvo će zatim složiti liste za parlamentarne izbore. O imenima ćemo razgovarati", skrivao je konkretan odgovor Medved pa otkrio što misli o anketama, koje su u nedavnoj prošlosti davale prednost HDZ-u i potom bi se dogodilo nešto neugodno i neočekivano. Želim jasno kazati da je HDZ sad jedinstven i da smo proveli unutarstranačke izbore po modelu da je šest ključnih ljudi u Predsjedništvu izabrani izravno. Pobijedit ćemo na izborima - rekao je Medved.

Medved je potom upitan o kritikama koje se opetovano upućuju na račun Nacionalnog stožera civilne zaštite zbog percipirane povezanosti s HDZ-om i izborima.

- Budimo ponosni na našu struku, koja se uspješno nosila s krizom, po najboljim standardima. Donosili su stručne, a Vlada donosi političke odluke. Sačekajmo odluku predsjednika o raspisivanju izbora, Državno izborno povjerenstvo vodi proces izbora i zatražit će mišljenje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te će se sve odvijati prema pravilima - rekao je Medved.

Medved je rekao da se HDZ i vladajući vode preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kada je riječ o zabrani rada nedjeljom.

Medved je upitan i o tome kako će izgledati politički skupovi i okupljanja.

- Koncentrirani smo na izradu programa i kad ćemo znati termin izbora, organizirat ćemo kampanju po preporukama HZJZ-a. Pokazali smo da kampanju možemo voditi uz poštovanje svih preporučenih mjera - rekao je Medved.

Medved je potom komentirao i Miroslava Škoru, koji sve češće kritizira HDZ.

- Nisam vidio što gospodin Škoro govori. Možemo vidjeti da kod njega imamo određena osipanja, ali HDZ je koncentriran na svoj program, program gospodarskog oporavka i dobrobit građana. O suradnji sa Škorom ćemo razgovarati s onim strankama koje prođu izborni prag i uđu u Sabor - rekao je Medved i isključio mogućnost velike koalicije te dodao da je HDZ spreman za izbore, kad god se održe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:45