IZBORI U SPLITU

Tomo Medved podržao Zorana Đogaša za gradonačelnika: ‘Split treba osobu s jasnom vizijom razvoja‘

Smatra kako Split s Đogašem ima sigurnost i čovjeka koji je pokazao na koji način se treba odnositi prema dužnostima

Tomo Medved

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u četvrtak je u Splitu podržao nestranačkog kandidata HDZ- a za gradonačelnika Zorana Đogaša te poručio građanima kako Split s njim ima sigurnost i osobu s jasnom vizijom razvoja.

Rekao je i da su u zadnjih šest godina napravili veliki iskorak u reguliranju statusa hrvatskih branitelja, ali i da još puno toga zajednički moraju učiniti zbog čega je, kako je rekao, važno da na razini gradova imaju ljude koji prepoznaju važnost hrvatskih branitelja.

Ocijenio je važnim da gradonačelnici prepoznaju prioritetna područja djelovanja u odnosu prema braniteljima, a to je, istaknuo je, kandidat HDZ- a Zoran Đogaš sa svojim timom.

"Drago mi je da kao zamjenik predsjednika HDZ- a i potpredsjednik Vlade mogu pozvati sve da u nedjelju daju svoj glas Zoranu Đogašu i time Splitu osiguraju sigurnost u perspektivi. Usmjerenost je Đogaša kao ozbiljnog i odgovornog čovjeka prema Splitu za razliku od njegovog protukandidata kojemu je ovo samo jedan proces uslijed raznih izbora, pa i onih koji dolaze, a riječ je o parlamentarnim i EU izborima", kazao je Medved.

Smatra kako Split s Đogašem ima sigurnost i čovjeka koji je dosadašnjim životnim pristupom, profesionalnim razvojem i odnosom prema poslu pokazao na koji način se treba odnositi prema dužnostima. Split zaslužuje sigurnog i odlučnog gradonačelnika s jasnom vizijom razvoja kojemu će težište biti prema standardu, naglasio je Medved.

"Bitno je izaći na izbore i Đogašu dati glas i tako Splitu osigurati perspektivu koja će garantirati sinergiju odnosa, a kako bi realizirali sve strateške programe i ciljeve", rekao je i dodao kako je to prilika Splićanima da, nakon nepotrebnih izbora, mogu vidjeti odgovornost, ozbiljnost i odlučnost.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita Zoran Đogaš rekao je da i Grad može nešto učiniti za hrvatske branitelje, da se treba posebno voditi računa o osjetljivim i ranjivim skupinama - o djeci, kao i o mladima i starijima, te osobama s invaliditetom, a posebno o braniteljima.

"Branitelji zaslužuju sve za doprinos svojim obiteljima, gradu i državi. Nekoliko je tema koje u Gradu možemo napraviti za naše branitelje. Razmišljamo o ponovnom otvaranju Ureda o braniteljima, ali i o tome da stambeno zbrinjavanje branitelja još uvijek nije gotovo što je žalosna činjenica i moramo napraviti sve na tom tragu", rekao je. Istaknuo je i da braniteljima mogu pružiti i zdravstveni nadstandard, odnosno zdravstvenu skrb malo veću od uobičajene, bez lista čekanja koje su ponekad jako duge. "Ali i da u Gradu vidimo pločice s imenima poginulih branitelja", kazao je Đogaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:28