TJERALICA ZA MUŽEM

Tončica Čeljuska: Razišli smo se. Kćeri i ja nismo ništa krive

Zlatko Čeljuska, suprug voditeljice HTV-ova Dnevnika, pobjegao je od izdržavanja zatvorske kazne zbog prevare s tuđim zemljištem
Zadar, 230609.Dolazak Zlatka Celjuske ( suprug TV voditeljice Toncice Celjuske ) na Opcinski sud u Zadru zbog prevare oko zemljista.Foto: Andrija Lucic / CROPIX
 Andrija Lučić / CROPIX

ZAGREB - Za Zlatkom Čeljuskom (54), suprugom voditeljice HTV-ova Dnevnika, koji je pravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog prevare, zagrebački Županijski sud raspisao je tjeralicu jer se u listopadu nije javio na izdržavanje pravomoćne sudske presude.

Sud je Čeljuski dva puta od proljeća odgađao izvršenje kazne, jednom zbog poslovnih razloga, a drugi put zbog zdravstvenih razloga.

Kada se Čeljuska nije javio u zatvor policija ga je prvo tražila na adresi stanovanja u zagrebačkim Utrinama, no tamo ga nisu našli. Tada je njegova je supruga sud obavijestila da je Čeljuska na službenom putu i da ne zna kada će se vratiti. Sud je nakon toga, 29. listopada raspisao tjeralicu. Za sada samo za područje Hrvatske, a ako se ustanovi da ga nema u Hrvatskoj raspisat će i međunarodnu tjeralicu, a obavijestit će se i članice Interpola.

Čeljuskina supruga Tončica, koja je još u srpnju za Jutarnji tvrdila da je njezin suprug žrtva pravosudno-policijskog sustava, kaže da su se ona i muž u međuvremenu rastavili.

- Suprug i ja već neko vrijeme ne živimo zajedno. Tu odluku smo donijeli kako moje kćeri, Anuška i Tihana, baš kao i ja, ne bi snosile posljedice svega ovog što se zbiva oko njega. Cijela ova situacija za mene je bolna, teška i delikatna, ali činjenica jest da ni ja ni moja djeca ne možemo snositi odgovornost za nešto što nismo učinile - kaže Tončica Čeljuska koja je ljetos novinarima Jutarnjeg predočila video zapis za koji je tvrdila da njezinom mužu pruža alibi i pobija presudu.

- Sam taj slučaj, pa tako ni raspisivanje tjeralice, ja javno više uopće ne želim komentirati. Privatno bih imala itekako što za reći, no što se izjava za medije tiče, mogu vas jedino uputiti na Zlatkovog odvjetnika Čedu Prodanovića - kazala je Tončica Čeljuska.

Glavnoj urednici Informativnog programa HTV-a Hloverki Novak-Srzić prvi glas o tome da je za suprugom njene urednice i voditeljice 'Dnevnika' raspisana policijska tjeralica donijeli su novinari Jutarnjeg lista:

- Nisam za to znala. Vodstvo kuće sjest će, razmotriti sve što se zbiva i slijedom toga donijeti odluku - kaže Hloverka Novak Srzić.

Beškerova riječ dana - bjegunac

Tuđu zemlju prodao za 210.000 DEM

Zlatko Čeljuska pravomoćno je osuđen na dvije i pol godine zatvora jer je preprodao tuđe zemljište. Prema presudi, za koju je podnio i zahtjev za izvanredno presipitivanje Vrhovnom sudu, 2002. godine krivotvorio je osobnu iskaznicu Renea Hollosa i njegovo zemljište za 210.000 DEM prodao Milanu Zecu.

Upravo zbog srčanih problema, 14. rujna mu je odgođeno suđenje i u Zadru, također zbog krivotvorenja i prijevare prodajom tuđeg zemljišta za iznos od 100.000 eura. O zahtjevu za izvanredno preispitivanje pravomoćne sudske odluke Vrhovni sud još nije odlučivao.

Čeljuska je bio upoznat s time da taj zahtjev ne odgađa izvršenje kazne. Obzirom da je dvaput udovoljeno njegovoj molbi i odgođeno mu izvršenje, sud ga je po isteku tog roka pozvao da se javi na izvršenje zatvorske kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 15:30