KREDIT ZA SAPUNICE

Tončiju Huljiću ovrha od 9,7 milijuna kuna? On odgovara: To je samo faza u pregovorima s bankama

Rok za vraćanje kredita AVA produkcije, koju je Huljić držao s Romanom Majetićem, istekao je 2008. i banka se sada nakanila namiriti
 Jadran Babić/CROPIX

SPLIT - Ništa od ovog što se dogodilo nije neočekivano, no sve što se zbiva zapravo je samo faza u pregovorima s bankama. Nije, naime, riječ samo o Hypo banci, nego i o Zagrebačkoj banci, a radi se o nečemu na čemu radim već dvije i pol godine i čemu se sada napokon nazire rješenje.

U pregovorima sam i s drugim bankama, kojima su izneseni moji poslovni planovi, a sve u cilju rješenja problema - kaže Tonči Huljić kojem je, kako izvještava portal Index.hr, Hypo banka sjela na imovinu ovrhom od 9,7 milijuna kuna.

Radi se o kreditu koji je kod Hypo banke diglo društvo Audiovizualne atrakcije, a jamci su bili Huljić i njegov bivši poslovni partner Roman Majetić, koji su kredit podigli u rujnu 2007. godine za potrebe snimanja sapunice. Rok vraćanja bio je studeni 2008. godine, no novac nije vraćen jer su se Huljić i Majetić u međuvremenu razišli, pa je sada banka ovrhom nakanila namiriti svoja potraživanja.

Mito za informacije

Huljić to ne želi komentirati, ali, kako kaže, ima potrebu svratiti pozornost DORH-u na njegov zaključak kako su neki mediji pretplaćeni u sustavu za dobivanje tzv. ekskluzivnih informacija sa splitskoga suda.

- Očito je da tu ima i podzemnih igara, pa sam sklon pomisliti i na svojevrsni oblik mita na pravo ekskluzivnih informacija, jer pojedini medijski napisi idu samo u cilju otežavanja situacije i pregovora, te moje osobne diskvalifikacije, a time će se moji odvjetnici pozabaviti do kraja ovog tjedna - najavljuje Huljić.

Pravni zastupnici

- Pravni zastupnici svih banaka upoznati su s mojim prijedlozima rješenja dugova i ovakav oblik senzacionalizma ne ide u prilog kvalitetnom razrješenju problematike. To je ono što zasad mogu kazati, a sve ostalo je nešto u smislu razvoja novih projekata, a kako sam se obvezao ugovorom, ne smijem iznositi poslovne detalje u cilju zaštite projekta.

Rješenje će biti vidljivo do kraja godine, a mogu kazati samo još i to da sam tim ugovorom vezan s dvije banke s kojima pregovaram, te da nije riječ ni o Hypo banci, ni o Zagrebačkoj banci. Također, zahvalan sam na strpljenju i razumijevanju ljudi iz Hypo i Zagrebačke banke, vezano uz tematiku u koju sam involviran - zaključio je Huljić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 01:42