VISOKE TEMPERATURE

TOPLINSKI VAL NA POČETKU STUDENOGA Na Balkanu izmjereno čak 32°C, na jadranskim plažama nije falilo kupača, uživalo se u piciginu

TOPLINSKI
 Tonci Plazibat / CROPIX

Subota je u dijelovima jugoistočne Europe bila iznimno topla za ovo doba godine. Portal Severe weather Europe piše da je temperature u Albaniji dosegla čak 32 stupnja Celzijeva, dok je na jugu Hrvatske izmjereno čak 28 stupnjeva.

Severe Weather Europe
Visoke temperature na jugoistoku Europe u studenom

Na drugim je dijelovima Balkana temperatura bila iznad 20 stupnjeva Celzijevih, a i danas su temperature veoma visoke za studeni. Tako je danas u 12 sati u Dubrovniku izmjereno 23,2 stupnja Celzijeva, na Hvaru 21,7, u Kninu 22,1, na Kmiži 20,6, u Makarskoj 22,7, u Pločama 22,8, a u Splitu 21, 6 stupnjeva.

I temeprature mora su bile visoke s obzirom na doba godine, pa su mnogi to iskoristili za kupanje. Tako su na Bačvicama u Splitu mnogi u studenom uživali u ljetnim radostima, a kupači su snimljeni i na plaži uvale Lapad u Dubrovniku.

U kupanju je uživala i jedna zadarska kupačica iako bi se umjesto kupaćeg kostima trebali nositi već deblji kaputi.

U Božavi je danas u 13 sati izmjerena temperatura mora od 19 stupnjeva, u Crikvenici je temperatura mora bila gotovo 17 stupnjeva, na Hvaru 21, na Komiži 20, na Mljetu na otvorenom moru je izmjereno 20,8 stupnjeva, u Splitu 19, a u Šibeniku 20, dok je more u Zadru danas imalo temperaturu od 17,8 stupnjeva.

Državni hidrometeorološki zavod javlja da će sutra temperature u Hrvatskoj biti ipak nešto niže temeprature od današnjih pa će tako u većem dijelu unutrašnjosti biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ujutro mjestimice magla ili niski oblaci. Na Jadranu te u predjelima uz njega bit će pretežno oblačno, mjestimice s kišom, lokalno i pljuskovima s grmljavinom. Vjetar slab, u Podunavlju i Lici do umjeren jugoistočni, a duž obale umjereno do vrlo jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 12, na Jadranu od 15 do 19, a najviša dnevna između 14 i 19, na obali i otocima između 18 i 23 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:00