StoryEditor
ULTRA EUROPE FESTIVAL

TOTALNI FOTOIZVJEŠTAJ S PRVOG DANA ULTRE Split je prepun partijanera, na Poljud stigli čak i franjevci, cijene hrane i pića su enormne

 
 Zvonimir Barišin / Cropix

Pred nekoliko tisuća gledatelja iz gotovo svih krajeva svijeta na šest pozornica stadiona Poljud u Splitu u petak je započeo najveći elektronski Ultra Europe festival, na kojem nastupaju Jamie Jone, Joseph Capriati, Paco Osuna, Eats Everything, Charlotte de witte, Dense & Pika, Edy C i Shipe.

U masi partijanera mnogo je zastava Velike Britanije, Australije, Norveške, Novog Zelanda, Njemačke, Španjolske, SAD- a, Austrije i Slovenije, no i ostalih država svijeta. U prvim satima festivala niti jedna hitna služba nije zabilježila nikakav ozbiljniji izgred. Tek je ekipa Hitne medicinske pomoći jednog partijanera, koji je ozlijedio nogu na staklenu bocu, nakon ukazane liječničke pomoći prebacila u bolnicu.

Na Ultru su stigli i franjevci iz Zagreba, koji su partijanerima dijelili vodu. Na Poljudu se nalaze i djelatnici Nastavnog zavoda i Udruge Hepatos koji provode testiranje na Hepatitis C. Kod svih testiranih, a samo do 22 sata ih je bilo više od 20, nalazi su bili uredni.

U galeriji pogledajte atmosferu na prvoj večeri Ultre:

 

Oko stadiona i na njemu raspoređene su gradske službe, od komunalaca preko policije, pa sve do hitnih službi, a na prilaznim cestama stadionu kao i u njemu ne nedostaje kemijskih toaleta. Prije ulaska na stadion prolazi se detaljna provjera posjetitelja.

Organizatori očekuju da će Ultra, koja nakon nedjelje 'seli' na okolne otoke, okupiti oko 150 tisuća partijanera iz 120 zemalja svijeta. Prema programu, u subotu bi mnogobrojnu publiku trebali zabavljati Carl Cox, Marco Carola, Jon Rundell, Tommy Declerque te Pero Fullhouse. Nedjelja je rezervirana za The Martinez brothers, Loco Dice, Craig Richards, Seth Troxler, Nic Fanciulli i specijalni gost, potom Elio Riso, Nilo R., DJ Jock i Marul

Ultra Europe Festival nastavlja se u ponedjeljak regatom na Zlatnom ratu u Bolu na Braču, potom u utorak odlazi u Hotel Amforu na Hvaru, a u srijedu u Carpe Diem beach clubu. Sve završava u viškom Fort Georgeu.

Dolazak partijanera na stadio Poljud:

Paprene cijene

Reporteri Slobodne Dalmacije provjerili su kakve su cijene hrane i pića na Ultri. U dva kioska na kojima piše "Tisak" ne izdaju se računi već se plaća preko bonova kupljenih na festivalskim kućicama.

Tolika je navala da po četiri prodavačice rade na jednom. Novine ne prodaju, ali imaju tampone za nevjerojatnih 45 kuna, limenku "Red Bulla" za vrtoglavih 50 kuna, male upaljače i obične pakete vlažnih maramica po 15 kuna.

Kikiriki je 30, čipsevi po 20 kuna.

Jedna od uslužnih prodavačica na pitanje novinara je li ovo zaista kiosk "Tiska", potvrdila je da - je, ali kako kaže, radi se o posebnom festivalskom izdanju. Što god to značilo, račune ne daju.

Na drugoj lokaciji cijene su, kako navodi Slobodna, također paprene: voda i gazirana pića koštaju 30 kn, s iznimkom Red Bulla koji je 40 kn. Pivo (i ono bezalkoholno) je također 40 kn, no ako ćete se zadovoljiti onim točenim izdvojit ćete 15 kn. Miješana alkoholna pića 'standardno', od 40 do 50 kn.

Nisu ni cijene hrane ništa povoljnije. Za pržene krumpiriće ekipa izdvaja 35 kn, za hamburger 55 kn, a za hotdog čak 40 kn.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2020 16:24