VELIKA ŠKRTICA

Totalni izračun: Ako svaki mjesec od plaće odvojite točno ovaj iznos, u mirovini ćete moći čak i putovati

U našem kratkom videu pogledajte kako ovaj izračun izgleda na prosječnoj hrvatskoj plaći

Velika škrtica - štednja za mirovinu

Ne, prosječna mirovina nije dovoljna niti za podmirivanje najosnovnijih životnih potreba, a kamoli za osiguravanje dostojanstvenog života. A poželi li čovjek u mirovini onda možda još i putovati, očito je kako će se morati na vrijeme osigurati i početi izdvajati iz plaće.

Za većinu potrošača najveći problem predstavlja računica koliko bi optimalno trebalo stavljati na stranu odnosno koliko novaca će biti potrebno svaki mjesec štedjeti kako bi se s tim iznosom u mirovini moglo pristojno živjeti.

Velika škrtica iskoristila je postojeće statističke podatke te točno izračunala koliko već ovaj mjesec morate odvojiti od svoje plaće želite li u mirovini živjeti bolje od crkvenoga miša.

Oprez - računica je napravljena na trenutnim vrijednostima i nije uključila inflaciju - čisto kako bismo vam dali neku okvirnu sliku i kako biste provjerili uklapa li vam se ta računica u trenutni budžet ili je morate malo prilagoditi.

U našem kratkom videu pogledajte kako ovaj izračun izgleda na prosječnoj hrvatskoj plaći, koliko je prema podacima Državnog zavoda za statistiku potrebno za normalan život i koliko bi svaki mjesec trebala iznositi vaša štednja.


Imate prijedlog za veliku škrticu?

Pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača I saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute.

image

Velika škrtica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2023 12:37