PUTNICI GUBE ŽIVCE

Totalni kaos na zagrebačkom aerodromu, a sve zbog bizarnog kvara: Problem neće biti riješen danas!

Svi oni koji odlaze na aerodrom trebaju se pripremiti na gužve na pregledu prtljage posebno u petak

Međunarodna zračna luka ‘Franjo Tuđman‘ (ilustrativna fotografija)

 Ronald Goršić/Cropix

Na zagrebačkom aerodromu ‘Franjo Tuđman‘ u četvrtak vladaju ogromne gužve u prostoru sigurnosnog pregleda putnika i njihove osobne prtljage. Neki putnici su zbog dugog čekanja na pregled prijepodne propustili i svoje letove.

U Zračnoj luci tvrde kako je zbog nepredviđenih tehničkih poteškoća došlo do pojačane gužve na sigurnosnom pregledu putnika.

- Međunarodna zračna luka Zagreb i tvrtka Securitas Hrvatska, koja pruža uslugu sigurnosnog pregleda putnika i prtljage u zračnoj luci, zajednički rade na otklanjanju poteškoća, kako bi se protok ubrzao i izbjegle neugodnosti, tvrde na aerodromu.

Putnike podsjećaju da planiraju dolazak u zračnu luku minimalno dva sata prije polijetanja zrakoplova, kako je i inače preporuka. Također mole putnike s ukrcajnim propusnicama da se po dolasku u terminal odmah upute na sigurnosni pregled.

Kako neslužbeno saznajemo, do gužvi je došlo zbog kvara smart linija za pregled prtljage. Riječ je o linijama na koje se odlaže ručna prtljage. Zbog kvara tih linija, djelatnici tvrtke Securitas moraju za pregled ručne prtljage koristiti konvencionalne linije koje su znatno sporije od ovih smart linija.

Prema informacijama kojima raspolažemo, kvar bi trebao biti saniran tijekom petka.

Stoga svi oni koji odlaze na aerodrom trebaju se pripremiti na gužve na pregledu prtljage posebno u petak u jutarnjim satima kada je na aerodromu najveći broj odlaznih putnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 09:59