U SUBOTU UJUTRO

Tradicionalna utrka stepenicama kroz 31 kat: U humanitarnoj akciji sudjelovat će 583 vatrogasaca

Riječ je o humanitarnoj akciji kojom se pomaže Udruzi Kolibrići, točnije udruzi roditelja vitalno ugrožene djece

Zagreb Firefighter Stair Challenge

 Zagreb Firefighter Stair Challenge/ Facebook/

U poslovnoj zgradi VMD-a u Strojarskoj ulici 20 u Zagrebu u subotu od 10 sati biti će vatreno. Okupirat će ju vatrogasci i vatrogaskinje, i to njih čak 583 koliko ih se prijavilo za već tradicionalnu vatrogasnu utrku stepenicama - iz podruma do vrha kroz 31 kat i 666 stepenica pod punom zaštitnom opremom. A zapravo je riječ o humanitarnoj akciji kojom se pomaže Udruzi Kolibrići, točnije udruzi roditelja vitalno ugrožene djece.

Prema dosad poznatim podacima, na ovogodišnju utrku prijavilo se 583 vatrogasnih duša što je za 200 natjecatelja više nego prošle godine. Sama utrka od prve godine održavanja ima međunarodni karakter, a ove godine maratonci po stepenicama upriličit će vatrogasci iz Austrije, Češke, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Poljske i, naravno, Lijepe naše.

Ovo je, inače, hvale vrijedan događaj na kojem vatrogasci opetovano nesebično pomažu u svojoj zajednici, građanima malima i velikima, a ono što građani mogu za uzvrat je da u što većem broju dođu podržati vatrogasce u utrci na sam dan natjecanja.

U sklopu Humanitarne akcije otvorena je i stranica na Facebooku za aukcije. Zavirite, kliknite, možda nešto i pronađete za sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:31