TUGA NA PRISAVLJU

Tragedija na HRT-u: Usred ‘šihte‘ preminuo omiljeni glazbeni urednik, potresnim scenama svjedočio i Tomašević

Pozlilo mu je na poslu, odmah je pozvana Hitna, no svi njihovi napori bili su uzaludni...

Ivan Dvoržak

 /Hrt

Dugogodišnji glazbeni urednik Hrvatskog radija Ivan Dvoržak sinoć je preminuo na radnom mjestu. Dvoržaku je oko 22 sata iznenada pozlilo na poslu - na "šihti" na Radio Sljemenu. Kako doznajemo odmah je pozvana Hitna pomoć, no svi njihovi napori oživljavanja bili su uzaludni.

Neslužbeno doznajemo iz Grada da je gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je sinoć bio gost u Dnevniku HRT-a izlazeći iz studija naišao na potresene djelatnike koji su samo 10-ak minuta ranije svjedočili smrti kolege. Tomašević se neko vrijeme zadržao s djelatnicima HRT-a.

"Sve nas je sinoć šokirala iznenadna smrt kolege Ivana Dvoržaka, dugogodišnjeg glazbenog urednika Hrvatskog radija, koji nas je, na žalost, napustio u 50-oj godini. Kolege će ga pamtiti po vedrom duhu, predanosti poslu i ljubavi prema glazbi, a slušatelji po emisiji "Glazba za sanjarenje", koja se emitirala nedjeljom navečer.", stoji u piropćenju Hrvatskog radija.

Dvoržakov kolega Robert Urlić je kazao:

"Teško mi je govoriti o kolegi kojeg sam svakog dana gledao preko puta stola, s kojim sam komentirao svakodnevno glazbu, nove i stare pjesme, pjevače, glazbenike, koji me je uvijek znao oduševiti svojom perspektivom i interpretacijama. Ivan Dvoržak bio je veliki znalac domaće i strane glazbe, čovjek posvećen glazbi, koji je uvijek tražio ono najbolje u glazbenim djelima."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2023 03:37