POGINUO RADNIK

TRAGEDIJA U ISTRI Policija otkrila nove detalje o strašnoj nesreći u Funtani: 'Jedan dio dizalice se odvojio...'

 
 Nikola Vilic / CROPIX

Nakon što je jučer u strašnoj nesreći u Funtani padom s dizalice poginuo jedan radnik, oglasila se istarska policija koja je zajedno s nadležnim državnim odvjetnikom i inspektorom zaštite na radu, obavila očevid na gradilištu u kampu gdje je radnik poginuo, a drugi je teško ozlijeđen.

- Zasad provedenim radnjama, utvrđeno je kako su 49-godišnji i 31-godišnji državljani Bosne i Hercegovine u ponedjeljak, 1. travnja oko 9 sati, obavljali poslove demontaže građevinske dizalice. Muškarci su bili vezani sigurnosnim kablovima za konstrukciju dizalice, a u jednom trenutku se dio dizalice odvojio i pao na tlo, povukavši i 49-godišnjaka koji je bio vezan za taj dio.

Drugi muškarac, koji je bio vezan za drugi dio dizalice, pao je i ostao visjeti, a oko 10.30 sati porečki vatrogasci uspjeli su ga spustiti na tlo. U nesreći je 49-godišnjak smrtno stradao te je državni odvjetnik naložio obdukciju, dok je 31-godišnjak prevezen u OB Pula, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen, naveli su u Policijskoj upravi Istarskoj.

Policija nastavlja svoj očevid i vještačenje dizalice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:59