USIJANE GLAVE

Tragikomedija na Gradskom vijeću Siska: SDP-ovci tijelima zaštitili svoju kolegicu od prijetnje izbacivanjem sa sjednice

 Mate Piškor / Cropix

SISAK - Sukob gradske vijećnice SDP-a Kristne Ikić Baniček i predsjednika Gradskog vijeća Siska Veljka Novaka (HSP), koji je obilježio prošlu sjednicu Gradskog vijeća, još se većom žestinom ponovio na sjednici Vijeća u srijedu 14. prosinca. Nakon opaske Kristine Ikić Baniček da predsjednik Vijeća iznosi laži kada govori da gradska uprava nije mogla dati otkaz direktoru Sisačkog vodovoda Željka Žuka, već mu je nakon smjene osigurala imzišljeno savjetničko mjesto, on joj je oduzeo riječ.

Dodao je kako je zbog uvrede predsjednika Vijeća isključuje sa sjednice Vijeća, ali da je neće fizički odstraniti, nego joj neće dati da sudjeluje u raspravi i glasuje. Vrlo brzo, nakon ponovoljenih tvrdnji Kristine Ikić Baniček da joj Novak nezakonito onemogućuje sudjelovanje u radu vijeća, on joj je dao nalog da napusti sjednicu. Ona nije htjela otići govoreći da nju Novak nije izabrao u Gradsko vijeće te da je on ne može ni izbacivati.

Predsjednik Vijeća zatražio je da se dovedu zaštitari koji će fizički izbaciti vijećnicu iz Gradske vijećnice, no do toga nije došlo, jer su vijećnici SDP-a predvođeni Davorkom Vidovićem sjeli oko svoje kolegice želeći je fizički zaštiti od izbacivanja. - Najprije će mene morati maknuti, rekao je Vidović. Nakon kraće pauze Novak je odustao od fizičkog izbacivanja vijećnice Kristine Ikić Baniček, ali njen glas protiv odluka Gradskog vijeća uporno nije brojen.

Kada se ona ponovo javila za riječ, Novak joj je rekao: “Niste tu, ne možete govoriti”, a ona je odgovorila: “Tu sam, itekako sam tu”, no riječ nije dobila. Nakon sjednice Gradskog vijeća, Kristina Ikić Baniček izjavila je: "Bili ste i sami svjedocima grubog čina predsjednika vijeća koji ne preza ni pred čim da me spriječi da javno govorim istinu. Nije istina da se ne može smijeniti nesposobnog direktora.

Ako je bivši direktor vodovoda Željko Žuk mogao bez posla nezakonito ostaviti ženu s šestomjesečnim djetetom i sada gradska tvrtka nakon izgubljenog sudskog spora treba platiti 750 tisuća kuna odštete, onda postoje zakonske mogućnosti da se direktora iza kojeg su tolike nebuloze i nepravilnosti na neki način kazni, a ne nagradi s izmišljenim savjetničkim mjestom. Onemogućena mi je i rasprava o proračunu.

Željela sam pitati, s obzirom da je osvanuo popis s donatorima kampanje HSP-a i Ante Đapića, na kojem su HSP-ovi ravnatelji gradskih ustanova i direktori trgovačkih društava, jesu li te donacije ugrađene u proračun iz 2011. ili u novi proračun za 2012. godinu. Novak je odustao od toga da me izbaci jer je shvatio da je pretjerao i da ne može raditi cirkus od Gradskog vijeća, rekla je Kristina Ikić Baniček.

Da podsjetimo, na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća Novak je kolegicu, gradsku vijećnicu Kristinu Ikić Baniček, počastio sekstičkim aluzijama, pitajući je otkud ona zna da je on nezasitan, je li o tome pitala njegovu ženu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:22