VIROVITICA

Tramišak o EU fondovima: ‘Pred nama je novo programsko razdoblje vrijedno 12,7 milijardi eura‘

Gradonačelnik Ivica Kirin je rekao kako je Virovitica kroz projekte financirane iz EU fondova povukla više od 100 milijuna eura
Nataša Tramišak
 Vlado Kos/Cropix

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak u ponedjeljak u Virovitici predstavila projekt „Kohezijska politika 2021.-2027.“ koji predviđa mogućnost financiranja različitih projekata na nacionalnoj i regionalnoj ili lokalnoj razini iz fondova EU.

Naglasila je kako je prošle godine završio višegodišnji financijski okvir u kojem je Hrvatska prvi puta mogla koristiti europske Strukturne i investicijske fondove.

„Pred nama je novo programsko razdoblje vrijedno 12,7 milijardi eura pa na ovaj način, na lokalnoj i regionalnoj razini, u završetku izrade novih operativnih programa, želimo približiti fondove Europske unije, informirati zainteresirane i otvoriti daljnje konzultacije i participativane procese“, rekla je ministrica Tramišak.

Izrazila je nadu kako će korištenje sredstava, na tragu uspješnih priča i projekata koji su realizirani u razdoblju 2014. – 2020. godine, nastaviti još uspješnije.

Riječ je o seriji predstavljanja koje organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao koordinacijsko tijelo za informativno-edukativne aktivnosti o EU fondovima.

Gradonačelnik Ivica Kirin je rekao kako je Virovitica u proteklom razdoblju kroz projekte financirane iz EU fondova povukla više od 100 milijuna eura.

„Prošle je godine proglašeni smo prvacima u povlačenju EU sredstava za projekte i tako pretekli gradove koji imaju veću fiskalnu moć što je rezultat dobre ekipiranosti. Prvi smo u Hrvatskoj osnovali razvojnu agenciju čiji djelatnici danas rade i na projektima izvan Virovitice“, rekao je Kirin.

Župan Igor Andrović je istakao kako su području Virovitičko-podravske ostvareni projekti vrijedni 2,4 milijarde kuna.

„Riječ je o projektima iz domene gospodarstva, poljoprivrede, zdravstva, obrazovanja i turizma koji doprinose poboljšanju kvalitete života ljudi lokalne zajednice“, rekao je Andrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:20