IZDACI

Tramišak uputila Komisiji izjavu o ovjeravanju 695 milijuna kuna za nabavu covid opreme

Ona se odnosi na nabavu covid opreme i Financijske instrumente u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija
Nataša Tramišak
 Bruno Konjevic/CROPIX

Ministrica regionalnoga razvoja Nataša Tramišak uputila je u ponedjeljak Europskoj komisiji izjavu o ovjeravanju sredstava u iznosu od 695 milijuna kuna koja se odnosi na nabavu covid opreme i Financijske instrumente u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (OPKK).

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU uputilo je izjavu o izdacima Europskoj komisiji za ovjeravanje 92,7 milijuna eura odnosno 695,25 milijuna kuna, a izjava se odnosi na sredstva za nabavu covid opreme i Financijske instrumente u okviru OPKK čime smo trenutno na 91 posto ciljane vrijednosti za 2020., odnosno 16,27 milijardi kuna povučenih sredstava iz EU za OPKK, stoji u priopćenju.

Ciljana vrijednost za 2020. godinu iznosi 2,4 milijardi eura, a dosad je ovjereno 2,17 milijardi eura odnosno 16,27 milijardi kuna.

Za ostvarenje cilja do kraja godine potrebno je ovjeriti još 202 milijuna eura te će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dostići ciljanu vrijednost od 100 posto za 2020. godinu.

Ministarstvo nastavlja raditi na ovjeravanju i verificiranju svih troškova krajnjim korisnicima kako bi se povećala iskorištenost sredstava na razini svih Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. veljača 2023 12:45