OSJEČKI ŽUPANIJSKI SUD

'TRANSKRIPT RAZGOVORA S DRAGOM HEDLOM JE NEZAKONIT DOKAZ' Nije potvrđena optužnica saborskom zastupniku HDZ-a Franji Luciću za podmićivanje novinara

 
Franjo Lucić
 Dragan Matić / CROPIX

Franji Luciću, saborskom zastupniku HDZ-a niti u srijedu nije potvrđena ili odbačena optužnica kojom ga USKOK tereti za podmićivanje Drage Hedla, novinara Telegrama.

Optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku, naime, prihvatilo je prijedlog okrivljenog Lucića i njegovog branitelja Zdravka Dumančića da se iz spisa kao nezakonit dokaz izdvoji rezultat izuzimanja, kopiranja i prijepis audio-snimke CD/DVD snimljenog razgovora vođenog između Lucića i Hedla.

Na navedeno rješenje koje je javno objavljeno stranke su poučene o pravu na žalbu, zbog čega je sjednica nakon ove odluke odgođena do novog zakazivanja, pa tako još nema odluke o tome je li optužnica protiv Lucića osnovana. Za očekivati je da će USKOK na ovakvu odluku Županijskog suda u Osijeku uložiti žalbu o kojoj će odlučivati Vrhovni sud RH.

Inače, Županijski sud u Osijeku već je jednom odbio optužnicu smatrajući da Hedl kao novinar nema status odgovorne osobe, no Vrhovni sud je potom uvažio žalbu USKOK-a i ustvrdio kako je i novinar odgovorna osoba.

Podsjetimo, Hedl je prijavio Lucića da mu je u srpnju 2017. nudio mito kako ovaj ne bi pisao o njegovim privatnim poslovina, a Hedl je taj telefonski razgovor snimio nakon čega je pokrenuta istraga koja je rezultirala podizanjem optužnice, ali ona još uvijek nije potvrđena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:21