'JA NE GAZIM PREKO MRTVIH'

TRANSKRIPTI RAZGOVORA ‘Nikakve više neću mafijaše i klošare koji će vam dolaziti i uzimati stan’

M. Č.: Pozvan sam u policiju. I znaš što mi kaže inspektor? Kaže mi ima te puno kod nas (puno je puta prijavljivan op.a.) A ja njemu kažem: A ima. Ali bolje da me ima nego da me nema. Pa su me pitali jel’ se ti bojiš Boga? Jer mi ti pravno ništa ne možemo. Jako si dobro zaštićen ugovorima, rekli su mi. A ja ih pitam: Znate li tko bi se trebao bojati Boga? A oni pitaju: tko?

Pa vi.

Žrtva: Zašto mi?

M. Č.: Zato jer meni odvjetnici, pet odvjetnika me savjetuje da što se uopće uplićem u ovakve stvari i pomažem ljudim u stisci, a koji ne znaju ni što čitaju i potpisuju, i koji su budale i poslije me gaze.

•••

M. Č.: Ja ne gazim preko mrtvih. Po svemu se to vidi. Nisam čovjek koji će... Pa imaju dokaze, ja sam za trideset tisuća eura uzeo čovjeku stan u Jagićevoj. I čovjek mi vrati samo 15 tisuća nakon dvije godine (želi reći da je posudio 30.000 eura i upisao se kao vlasnik stana, op.a.).

Mogao sam taj stan prodat za 120.000 eura, imao sam i kupce i sve. Pa ja imam dokaz za to, buraz. Mogao sam ga odjebat i ništa mi nije mogao, ali ja nisam takav, nisam takav, ej....

Pa da poslije ne mogu spavat, i da poslije mislim da sam nekome napravio neko zlo. Iako sam čist. Jedno ti je pravda, a drugo ti je pravo. Pravo i pravda. Nemaju veze jedno s drugim. I treća ti je stvar moral. A sad ti gledaj...

Razgovor žrtve i M. Č. koji joj je posudio novac i upisao se na njen stan

Žrtva: Koliko vi sada tražite novca od nas?

M. Č.: Gledajte, to moram izračunati. Ja sam unutra, cijela moja obitelj je unutra. Uložili smo puno i dosta nas je to koštalo, i živaca i svega. Moram izračunat.

Žrtva: A da znate koliko je to nas koštalo živaca? Znate li?

M. Č.: Nisam vam ja za to kriv. Optužite prevarante, pa mi smo vam dali novac.

Žrtva: Koji novac?

M. Č.: Novce smo dali. Što ih niste

dobili?

Žrtva: Pa ja sam za stan dobila 18.000 eura.

M. Č.: Pa gospođo, vama je sve malo.

Žrtva: Pa to je malo za stan.

M.Č.: Gospođo, moramo zbrojit sve što je bilo i vidjet tko je vas prevario u čitavoj toj priči. Mi tražimo natrag koliko smo i dali. Dakle nula kuna to košta. Nek se to riješi do ponedjeljka pa ćete sve dobiti natrag. I to moramo napravit kod javnog bilježnika. Ne želim imat posla sa nikakvim mafijašima, nikakve kamatare neću uokolo.

Žrtva: Kada?

M.Č.: U petak ćete mi dati izjavu da se ograđujete od bilo kakvih sporova daljnjih. Poslat ću vam bilježnika, a u ponedjeljak ćete donijet novce. Ovjerit ćemo sve što treba. Nikakve mafijaše i klošare više neću koji će vam uzimat stan(!). Želim da to završimo. Ništa više iz ruke u ruku. Ljudi oko vas su kriminalci, gospođo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 11:03