ZDRUŽENE SNAGE

TRAŽE ISTRAGU SMRTI NAVIJAČA Torcida i Boysi zajedno: 'Za premlaćivanje maloljetnika imate odobrenje'

Na nogometnim stadionima u Hrvatskoj i Sloveniji protekloga su vikenda izvješeni transparenti kojima se odaje počast nedavno preminulom mladiću Marku Azapoviću, a policiju optužuje da je ona izravni krivac njegova tragičnog kraja.

“Marko Azapović R.I.P.” i “Navijači protiv ubojica”, transparenti su koje su razvili navijači na stadionu u Osijeku i Mariboru, a policija je zabranila Dinamovim navijačima da na stadion, na kojem je njihov klub proslavljao novu titulu prvaka države, unesu transparent na koje je pisalo: “Za premlaćivanje maloljetnika imate odobrenje, a vaš slogan je sigurnost i povjerenje”.

Osumnjičen za provalu

Marko Azapović, osamnaestogodišnji navijač splitskog Hajduka iz Županje, priveden je, kao osumnjičenik za provalu, 19. ožujka u policijsku postaju, sljedećeg je dana odveden pred suca istrage, nakon čega je pušten. Dva dana nakon privođenja mladić je preminuo.

“Tek kada je umro našli smo kod njega papire iz kojih se vidi da je zbog posljedica premlaćivanja završio na Hitnoj”, rekao je otac Marka Azapića. U nalazu Hitne stoji da se Marko žalio na policijsku brutalnost, utvrđeno je da je imao hematom na vratu i masnice na desnoj strani rebara. Patolog koji je radio obdukciju rekao je obitelji da je uzrok smrti ugrušak koji je izašao iz srca i zapeo u suženoj arteriji.

Unutarnja kontrola

Obitelj i nogometni navijači uvjereni su da je Markova smrt posljedica policijske brutalnosti, a MUP je u Županju uputio službenike unutarnje kontrole. ( D. K., M. D.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 02:30