AFERA CORE MEDIA

'TRAŽILA JE OD SANADERA DA JOJ NE ŠALJE POREZNIKE' Otkrivamosve svjedoke protiv Dijane Čuljak

Devet je ključnih svjedoka u istrazi protiv Dijane Čuljak, među kojima je ponajviše tereti bivši muž Vladimir Šelebaj

U novom ciklusu istrage u slučaju Core Media, koji je okončan podizanjem optužnice koja ovaj put tereti i poznatu TV voditeljicu Dijanu Čuljak , niz ranije ispitanih svjedoka i okrivljenika napravio je “zaokrete” u iskazima te njezinu ulogu opisalo bitno drukčije nego prije.

Do zaokreta je došlo ponajviše zahvaljući otkriću dokaza koji su neke od svjedoka “pritjerali” uza zid. Prije svega riječ je o troškovnicima koje je Vladimir Šelebaj predao tužitelj-stvu, a u kojima su rukopisom Dijane Čuljak bile ispisane svote isplaćivane iz crnog fonda Core Medije.

Pozvana da se očituje na ove troškovnike, Čuljak je među ostalim rekla kako je neke od ovih papira pisala po diktatu Šelebaja, glumeći mu tajnicu, a on bi šetao po kuhinji i diktirao. “Zato su neki od tih dokumenata pisani u prvom licu, a riječ ‘ja’ zapravo ne znači mene nego Šelebaja”, objasnila je Čuljak. Osim dokumenata, Čuljak terete svi okrivljenici osim Tončeka Mandića.

Ponajprije njezin bivši suprug koji je na zadnjem ispitivanju rekao kako je i čitava ideja o tajnom vlasništvu, ali i o izvlačenju novca uz pomoć fiktivnih faktura došla od njegove supruge, koja je to već radila u marketinškoj agenciji Moira PR.

Ostali okrivljenici - Vlado Bućan, Igor Šumaković i Mario Cikač - također su ustvrdili da je Čuljak bila prava šefica Core Medije, a Cikač je čak zbog njezina šefovanja Šelebaja u šali znao zvati “Gospodin Čuljak”.

Bivšu kolegicu nije štedjela ni Hloverka Novak Srzić, koja je za razliku od ranijih iskaza u kojima je odbacivala bilo kakvu vezu s Core Medijom priznala da je zapravo znala pomoći na snimanjima, ali isključivo - pro bono.

Kada je kolegicu pitala je li ona suvlasnica Core Medije, Čuljak joj je odgovorila. “Pa što onda, ja sam se morala osigurati da me Šelebaj ne bi prevario u firmi, ili za slučaj razvoda. Mene ni na jednom papiru nema, sve je potpisivao Šelebaj”, odgovorila joj je. Treba spomenuti da ni Čuljak o Hloverki Novak Srzić nije više blagonaklono iskazivala. “Hloverka se sama ponudila da snimi pilot-epizodu ‘Ništa osobno’, bila je stvarno nametljiva”, rekla je Čuljak na zadnjem saslušanju.

Najviše ju je teretio njezin nesuđeni šogor Goran Šarić. Priznao je da je po njezinu nalogu donio originale tajnoga ugovora o Core Mediji, koje su onda uništili. Kada je Čuljak rekao da je uspio pronaći originale, ona je prema njegovim riječima, “ispustila uzdah olakšanja”.

Rekao je da je Čuljak pokušala spriječiti porezni nadzor u Core Mediji intervenirajući kod Ive Sanadera, Ivana Šukera te šefa Porezne uprave Ivice Mladinea. Šarić je također ispiričao kako ga je Čuljak ucjenjivala tražeći da izmijeni iskaz i da je ne tereti. No osim njih bivšu HTV-ovu voditeljicu teretili su i bivši suradnici Core Medije: Indira Vladić, Suzy Josipović Redžepagić...

Indira Vladić

Hloverka Novak Srzić

Vladimir Šelebaj

Ivan Žada

Nives Ivanković

Gordan Stojić

Željko Rogošić

Alka Vuica

Suzy Josipović Redžepagić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:59