REAGIRALI VETERANI

‘Tražimo Đakićevu suspenziju! Povrijedio je sve branitelje, a njegov istup je ispod razine ljudskog dostojanstva‘

Ovo mu nije prvi put da radi u korist stranačkih politika, a protiv hrvatskih branitelja, stoji u priopćenju ZUV HGP
Josip Đakić
 Damjan Tadic/CROPIX

Nakon spornog istupa predsjednika HVIDR-e, Josipa Đakića, u Hrvatskom saboru, u kojem je Stipu Mlinarića nazvao “prokazivačem“ iz srbijanskih logora, reagirao je Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi. Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

- Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, koji okuplja 9 članica gardijskih postrojbi RH: 1. GBR Tigrovi, 2. GBR Gromovi, 3. GBR Kune, 4. GBR Pauci, 5. GBR Sokolovi, 7. GBR Puma, 9. GBR Vukovi, 1. Hrvatski gardijski Zdrug i 84. gardijsku bojnu Termiti Zadar, najoštrije osuđuje ophođenje, ponašanje i djelovanje predsjednika HVIDR-e i zastupnika u Hrvatskom saboru Josipa Đakića.

Naime, u tijeku rasprave o amandmanima u Hrvatskom saboru o zakonu o civilnim žrtvama Domovinskog rata, Josip Đakić povrijedio je ne samo hrvatskog branitelja Stipu Mlinarića Ćipu, koji je preživio srpske logore i koji je u ratu izgubio članove obitelji, već i svakog istinskog branitelja iz Domovinskog rata rekavši: "Jednako tako, mogao bih i ja - budući da kod nas sumnja na izdaju hrvatskih interesa - reći da je u logoru prokazivao svoje kolege".

ZUV HGP podržava sve branitelje koji korektno sudjeluju u kreiranju naše države pa tako i one koji se bave politikom bez obzira na njihovu stranačku pripadnost. Svi smo se borili za demokraciju, all isto tako najoštrije osuđujemo i nikad nećemo podržavati da se u ime stranačkih politika obračunavaju na osobnoj razini s Ijudima koji su proživjeli ratne strahote uzrokovane velikosrpskom agresijom na RH.

Ako se ovako ponaša hrvatski branitelj i to još predsjednik HVIDR-e prema svome suborcu, ne možemo se čuditi ostalima koji sjede u istom tom Saboru, a koji su sudjelovali iii podržavali članove svojih obitelji u agresiji na Hrvatsku, onih koji traže ukidanje naših simbola, progon hrvatskih branitelja te koji izjednačavaju nas hrvatske branitelje i agresora koji nas je napadao.

Apeliramo na sve hrvatske branitelje u Hrvatskom saboru i sve ostale koji se bave politikom da osude ovakav Đakićev primitivizam i govor mržnje prema suborcima. Ovakav način rasprave u Hrvatskom saboru i obraćanje hrvatskom branitelju je ispod svake razine ljudskog dostojanstva.

Pozivamo članove HVIDR-e Republike Hrvatske da se javno ograde od neprimjerenih izjava svoga predsjednika te na trenutnu suspenziju Josipa Đakića i održavanje izvanredne skupštine HVIDR-e. Đakiću ovo nije prvi put da radi u korist stranačkih politika, a protiv hrvatskih branitelja - stoji u priopćenju koje je potpisao Željko Dragašević, predsjednik ZUV HGP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:02