posljednji oproštaj

Trenutak s pogreba ubijene djevojčice koji slama srce: ‘I sam Bog zaplakao je nad ovim stvorenjem‘

Brojne bijele ruže položene su na njezino posljednje počivalište, a od malene oprostio i požeški biskup
 Nenad Opacak/Cropix

S neskrivenom tugom i boli obitelj, udomitelji, rodbina, prijatelji i susjedi na posljednje su počivalište na novogradiškom groblju ispratili 2,5-godišnju djevojčicu iz Nove Gradiške, koja je na Uskrs preminula u bolnici u Klaićevoj u Zagrebu od posljedica premlaćivanja u roditeljskoj kući.

Uz baku malene djevojčice i njezinu obitelj, iza bijelog lijesa bili su i njezini udomitelji, bračni par Bojić koji je pune dvije godine skrbio o malenoj prije nego što je odlukom Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški vraćena u svoju biološku obitelj. Suze i bol nisu skrivali.

image
Nenad Opacak/Cropix

Brojne bijele ruže položene su na njezino posljednje počivalište, a koliko je njezina tužna sudbina izazvala empatije, potvrđuje i činjenica da se od malene oprostio i požeški biskup Antun Škvorčević čiju je sažalnicu pročitao Marko Sanić, župnik župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški.

"Ona je na svoj način postala dio obitelji svakoga od nas. Nastanila se u našim srcima te joj u molitvi postajemo duhovno blizu. Njoj ne priliči osvetnička misao prema bilo kome, već ljubav prema svima koji su je voljeli", napisao je biskup Škvorčević.

Župnik je dodao kako "njezin život nije bio uzaludan, već značajan jer je na osobit način njezina bol, a sada i smrt mnoge povezala. Vjerujem da je tog uskrsnog 4. travnja, kada njezino tijelo više nije moglo izdržati bol, i sam Bog zaplakao nad svojim malim, nevinim stvorenjem".

image
Nova Gradiska, 080421.
Sprovod djevojcice Nikoll Dedic na gradskom groblju u Novoj Gradiski.
Foto: Nenad Opacak/CROPIX
Nenad Opacak/Cropix

Inače, u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški još uvijek nije došao detaljan inspekcijski nalaz postupanja zaposlenika i stručnih timova. V.d. ravnateljice Centra Marija Jugović u utorak je pokrenula postupak iz obiteljsko pravne zaštite sukladno Obiteljskom zakonu u odnosu na troje ostale djece bračnog para koji je u istražnom zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:25