FOTO: ŠOK NA GRADILIŠTU

TRESNULA GOLEMA DIZALICA 'To su mi podmetnuli susjedi, namjerno su skinuli šarafe!'

Građevinski je kran pao u blizini jednog cavtatskog hotela. Prava je sreća da nije bilo ozlijeđenih
 Nikša Duper / CROPIX

DUBROVNIK - Ilija Dugandžić, vlasnik dizalice koja se sinoć oko 20 sati srušila u blizini hotela Epidaurus nazvao je redakciju Dubrovačkog vjesnika i dao im informacije vezane uz pad građevinskog krana.

- Upravo sam bio s policijom na očevidu. Netko je namjerno skinuo šarafe i zakočio dizalicu uslijed čega se ona i srušila. Zbog toga sam na Državnom odvjetništvu podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Osim toga policiji sam izjavio i to da su susjedi još jučer oko 12 sati maknuli svoja vozila koja su bila parkirana u blizini dizalice. Vjerojatno to nije slučajnost, ali pokazat će istraga, komentirao je Ilija Dugandžić koji je zajedno s Božom Banovićem investitor dvojnog turističko-ugostiteljskog objekta u Cavtatu pokraj kojeg se dizalica i nalazila.

Sukob između obitelji Vidak i Dugandžić traje već godinama. Oni su više puta upozoravali da je potrebno maknuti dizalicu, ali Dugandžić to nije htio učiniti već im je poručio da plate tisuću eura za njeno razmontiravanje.

Dizalica se sada srušila, a kako će se stvari dalje razvijati i tko je za to odgovoran utvrdit će policijska istraga te inspektor zaštite na radu.

'Laže da bi sa sebe sprao odgovornost'

Na Dugandžićevu izjavu reagirali su iz obitelji Vidak kojima se dizalica već godinama nalazi pod prozorom, a uslijed vjetrova 'šeta' s jedne na drugu stranu. Obitelj Vidak više je puta u medijima upozoravala na ovaj problem no nitko nije reagirao da bi se u konačnici sinoć dizalica i srušila. Ljuta zbog, kako kaže, laži Ilije Dugandžića, Mare Vidak demantira bilo kakvu povezanost njene obitelji s padom dizalice.

-Tvrdnje Ilije Dugandžića da su vozila jučer u 12 sati pomaknuta s parkinga su laži. I moje i vozilo mog supruga u vrijeme pada dizalice bila su parkirana na istom mjestu gdje ih inače ostavljamo.Na parkingu ispred kuće. To može posvjedočiti šest osoba koje su u vrijeme pada građevinskog krana bile kod nas na večeri, tvrdi Mare Vidak dodajući kako je ona osobno nazvala policiju.

Prema njenim riječima, oni nisu u nikakvom sukobu sa Ilijom Dugandžićem.

- On je tijekom građevinskih radova na objektu napravio štetu na našoj imovinu. Zbog toga smo s njim u sudskom sporu. Dugandžić se bavi građevinarstvom u maniri mafijaša, izjavila je Mare Vidak dodajući kako izjavama da je dizalica namjerno srušena Dugandžić želi sa sebe skinuti odgovornost koja je očita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:09