PRIJAVA USKOK-u

TRGOVAČKI SUD SINOVČIĆU OMOGUĆIO IZBJEGAVANJE OVRHE? Tvrtku VOX prebacio na kćer Renatu i bivšeg trenera NK Zadar

Nakon što je to napravio, prijavu USKOKU protiv Sinovičića, zatim poduzetnika Zvonimira Nižića Grofa, ali i nekolicine sudskih djelatnika, među kojima je i Ardena Bajlo, predsjednica Trgovačkog suda u Zadru, podnio je Marijan Miletić.
 Ronald Goršić/CROPIX

Reno Sinovčić prebacio je vlasništo nad zadarskom tvrtkom VOX, u okviru koje radi zadarski TV Vox i istoimeni tjednik, te tvtka VOX centar, javlja Slobodna Dalmacija.

On je prebacio svoje djelove vlasništva na kćer Renatu, studenticu, i Dalibora Zebića, bliskog prijatelja i bivšeg trenera NK Zadar.

Nakon što je to napravio, po pisanju nekoliko medija do koju su vijesti procurile, prijavu USKOKU protiv Sinovičića, zatim poduzetnika Zvonimira Nižića Grofa, ali i nekolicine sudskih djelatnika, među kojima je i Ardena Bajlo, predsjednica Trgovačkog suda u Zadru, podnio je Marijan Miletić.

Miletić je javnosti poznat po tome što godinama vodi sudski spor protiv Sinovčića zbog 500.000 EUR-a navodnog duga, koji je još u postupku.

Općinski sud u Zadru je donio presudu po kojima se treba ovršiti Sinovčićeva imovina odnosno tvtke VOX zbog tog duga, Sinovčić se na to žalio, ali je Visoki trgovački sud u Zagrebu odbio njegovu žalbu.

Zadarska presuda sada čeka pravomoćnost, odnosno rješenje o provedbi ovrhe, a u međuvremenu je došlo do ovog prebacivanja vlasništva.

Po nekim informacijama došle i do greške u komunikaciji između Višeg trgovačkog suda, Trgovačkog suda i Općinskog suda u Zadru, pa je odbijenica Sinovčićeve žalbe otišla na krivu stranu ili se - izgubila.

OPŠIRNIJE U SUTRAŠNJEM IZDANJU SLOBODNE DALMACIJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 04:55