VELIKA ŠKRTICA

Trgovci su smislili trik kako da vam naplaćuju šest puta više, izdvojili smo pet omiljenih namirnica

Pogledajte naš kratki video i saznajte koliko dodatno plaćate samo zato što vam je netko razrezao vaš pileći file ili naribao kupus

Velika škrtica

OK, jednostavnije je i lakše, ali ukoliko nikad niste gledali cijene, mogli biste se šokirati kad saznate da unaprijed narezane i upakirane namirnice plaćate i do šest puta više nego što biste iste te namirnice platili iz rinfuze.

Velika škrtica prošetala je domaćim trgovinama koje su krcate predpakiranim suhomesnatim narescima, sirevima, voćnim salatama, povrćem i brojnim drugim namirnicama te smo odabrali pet proizvoda koje smo potom usporedili s identičnim tim proizvodima iz rinfuze.

U naš su izbor ušli PIK-ova mortadela, Vindijin sir Tilzit, Cekinov pileći file, ribani kupus i voćna salata čije smo cijene potom usporedili s istim tim namirnicama ukoliko biste ih kupili na odjelu mesoreznice odnosno voća i povrća.

Rezultati su bili šokantni - jedan proizvod bio je šest puta skuplji unaprijed narezan i upakiran, a gotovo da nismo uspjeli pronaći artikl koji bi narezan imao identičnu cijenu kao i njegova verzija iz rinfuze, izuzev kruha. Pogledajte naš kratki video i saznajte koliko dodatno plaćate samo zato što vam je netko razrezao vaš pileći file ili naribao kupus.

Da ne spominjemo svu tu silnu plastiku koju onda potom još trebate i zbrinuti...


Imate prijedlog za veliku škrticu?

Pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača I saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute.

image

Velika skrtica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 05:38