SKORO USELJENJE

Tri fakulteta u prostoru ispod sjeverne tribine maksimirskog stadiona: ‘Bit će potrebno napraviti sitne prenamjene‘

Do ožujka bi prva tri kata sjeverne zgrade trebali popuniti studenti zagrebačkog Građevinskog fakulteta, Geodezije i Arhitektonskog fakulteta

Sjeverna tribina stadiona u Maksimiru

 Bruno Konjevic/Cropix

Ispod sjeverne tribine Dinamova stadiona uskoro bi se mogle naći prostorije nekoliko zagrebačkih fakulteta. Kako doznajemo, prva tri kata sjeverne zgrade maksimirskog stadiona, trenutno prazna i bez funkcije, do ožujka bi trebali popuniti studenti zagrebačkog Građevinskog fakulteta, Geodezije i Arhitektonskog fakulteta. Potvrdio nam je to i dekan Građevinskog fakulteta Stjepan Lakušić.

- Još nije ništa realizirano, ali izgledno je da ćemo se tamo preseliti do ožujka. To je privremeno rješenje dok traju radovi na obnovi naše matične zgrade. Bude li sve išlo prema planu, u Maksimiru bismo trebali biti godinu dana, a onda se vratiti - kaže dekan Lakušić. Riječ je o dogovoru Fakulteta s Gradom Zagrebom. Cijelu je priču inicirao dekan Arhitektonskog fakulteta Bojan Baletić. On nam je rekao da su razmatrali različite opcije, ali se zgrada stadiona pokazala kao najbolje rješenje. Prema informacijama dobivenima iz Gradskog ureda za sport, zgrada ispod sjeverne tribine, koja gleda na Maksimirsku cestu, nije dio cjeline Dinamova stadiona koji je u zakupu do 2030. godine.

- Imamo načelnu suglasnost Grada i Ministarstva obrazovanja, a ako to realiziramo, bit će potrebno napraviti sitne prenamjene kako bi se tamo mogla održavati predavanja - kaže Baletić. Prema sadašnjoj situaciji, u prizemlju i na prvom katu bili bi prostori Građevinskog i Geodetskog fakulteta, a na drugom i trećem katu prostorije Arhitektonskog fakulteta, zbornice i crtaonice. Ukupno bi zgrada trebala primiti malo više od 3000 studenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:04