OBJAVA NA FACEBOOKU

TRI GODINE KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ NA ČELU RH Predsjednica se prisjetila dana kad je započela obnašati dužnost, evo što je obećala za ostatak mandata

 
 HINA / pool / HANZA MEDIA

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović prisjetila se u ponedjeljak na svom službenom Facebook profilu kako je prošlo tri godine od kada je preuzela poziciju hrvatske predsjednice.

U objavi je istaknula kako ima namjeru u ostatku mandata 'učiniti sve kako bi se zaustavilo iseljavanje mladih te preokrenuli negativni demografski trendovi kao i blokiranje građana.

Predsjedničin status prenosimo u cijelosti:

- Na današnji dan prije tri godine započela sam mandat Predsjednice Republike Hrvatske. Tu časnu dužnost obnašam u interesu svih hrvatskih državljana, kako u Domovini, tako i u iseljeništvu.

Do kraja mandata, u suradnji s Vladom RH, učinit ću sve kako bismo zaustavili iseljavanje mladih i preokrenuli negativne demografske trendove, kako bismo građanima s blokiranim računima omogućili novi početak, a podjele iz prošlosti pretvorili u zajedništvo za bolju budućnost, napisala je.

Njezina objava u nekoliko je sati prikupila nekoliko tisuća 'lajkova', a također je izazvala i brojne komentare, i to poprilično podijeljene.

Tako jedni smatraju kako je unatoč obećanjima 'propustila od Hrvatske napraviti malu Švicarsku te će iz Lijepe naše i dalje odlaziti mladi i ne samo mladi', a kritiziraju je i zbog poziva predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u službeni posjet Hrvatskoj.

Drugi pak smatraju kako je Grabar-Kitarović 'najbolja ikad predsjednica u Hrvata' te da sa sigurnošću osvaja još jedan mandat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:08