MUČE IH MEDIJI

TRIBINA 'U IME OBITELJI' 'Žele nam prodati maglu da je ljudsko pravo sve što nam padne na pamet'

 Luka Gerlanc / CROPIX

ZADAR - Predstavnica građanske inicijative "U ime obitelji" Željka Markić izjavila je kako imaju velikih problema da kroz medije prenesu poruku o važnosti državnog referenduma, na kojem će hrvatski građani 1. prosinca odlučivati hoće li se u Ustav unijeti definicija braka kao zajednice žene i muškarca.

Govoreći večera na javnoj tribini u zadarskome HNK-u, istaknula je da svaki građanin ima pravo čuti argumente i na osnovu toga donijeti odluku.

"Ono što se trenutačno događa je da se tako važno pravo kod nas trenutačno sužava", poručila je Markić, koja je zajedno s drugim predstavnicima inicijative "U ime obitelji" Zadranima obrazlagala zašto glasovati 'Za' na predstojećem referendumu o braku kao zajednici žene i muškarca.

"Imamo velikih problema da prenesemo istinitost argumenata da je brak životna zajednica žene i muškarca, te da svaka zemlja u Europskoj uniji ima pravo regulirati brak kako želi", rekla je Markić.

Naglasila je da građani imaju pravo sami odlučivati o tome, a da vlast ima obvezu osigurati mogućnost donošenja informirane odluke.

"Informirana odluka znači da dobijemo razloge 'za' i 'protiv', a to nije ono što se događa u zadnjih mjesec dana u Hrvatskoj. Mi dobivamo samo razloge protiv", kazala je Markić.

Naglasila je da svaki građanin ima pravo iznijeti i čuti argumente, i onda na osnovu toga na referendumu donijeti odluku.

"Ono što se sada događa je da se tako važno pravo kod nas trenutačno sužava", ocijenila je Markić.

Dr. Ivan Poljaković rekao je da jedna ogromna skupina, i to vladajuće elite, agitira za rušenje osnovnih prava koja su definirana konvencijama UN-a.

"Ta kampanja protiv braka zasniva se na obmanama, izmišljaju neka prava koja nigdje nisu zapisana i nameću nam da su to tobože njihova prava", rekao je dr. Poljaković.

Dodao je kako ljudska prava mogu biti samo ona koja služe općem dobru i proizlaze iz prirodnih zakona.

"Netko nam želi prodati maglu da je ljudsko pravo sve što nam padne na pamet, ali društvo to ne može odobriti jer onda imamo anarhiju ili oblik totalitarizma", zaključio je dr. Poljaković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:59