OD IZVORA DO MORA

Tridesetak volontera prikupljalo ambalažni otpad u Vodnjanu: ‘Želimo unaprijediti prostor u kojem živimo‘

Planiraju zasaditi drvored duž željezničke pruge, ozeleniti javno parkiralište, urediti zelenu površinu uz teniske terene...

Od izvora do mora u Vodnjanu

 Od izvora do mora

Više od trideset volontera sastalo se u subotu ispred beach bara na novoj plaži te su zajedno krenuli u veliku akciju čišćenja lokacije zvane Sahara. Prikupili su na desetke vreća ambalažnog otpada te se tako pridružili projektu Od izvora do mora koji su organizirali Coca-Cola, Konzum, Jutarnji list i Udruga gradova.

image

Od izvora do mora u Vodnjanu

Od izvora do mora

- Rastući pritisci na okoliš sve više naglašavaju potrebu njegove zaštite, budući da je kvaliteta života žitelja na određenom području ovisna o samoj kvaliteti okoliša. Povećanje vrijednosti, vrsnoće i izgleda okoliša, jedan je od ciljeva prostornog razvoja Grada Vodnjan-Dignano koji broji 5838 stanovnika. Grad Vodnjan kontinuirano radi na aktivnostima sadnje novih drvoreda, proširenja mreže urbanih vrtova, uspostave novih zelenih površina, ozelenjivanja nadstrešnica na autobusnim stajalištima i edukativnim aktivnostima u sklopu raznih ekoloških akcija. Sukladno svom zelenom i održivom opredjeljenju, odobrenim sredstvima projekta Od izvora do mora planiramo zasaditi drvored duž željezničke pruge, ozeleniti javno parkiralište, urediti zelenu površinu uz teniske terene te budući sportski centar - naglasio je gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio.

image

Od izvora do mora u Vodnjanu

Od izvora do mora

Realizacijom ovog projekta, kao i mnogih drugih mjera i projekata koje grad provodi i planira provesti, dodaje Pastrovicchio, svakako će se postići znatan pozitivan utjecaj na ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama i zaštitu ozonskog sloja.

- Grad Vodnjan-Dignano sa svojim udrugama i eko aktivistima u sklopu redovitih aktivnosti održao je brojne ekološke akcije čišćenja zelenih površina, plaža i podmorja na području Vodnjanštine u suradnji s djelatnicima komunalne tvrtke Contrada d.o.o. Grad potiče sve koji odgovorno i savjesno postupaju s otpadom. Cilj ovih akcija je senzibiliziranje javnosti i podizanje svijesti građana, udruga, institucija i ustanova o potrebi djelovanja u utrci s klimatskim promjenama prema EU standardima te potvrđivanje društvene i ekološke odgovornosti. Želimo unaprijediti prostor u kojem živimo, želimo se povezati s prirodom - rekao je gradonačelnik.

Podsjetimo, Vodnjan je među 28 gradova koji sudjeluju u ovom projektu, u cilju promicanja zaštite vodnoga bogatstva Hrvatske i poticanja na primjereno odlaganje ambalažnog otpada.

image

Od izvora do mora u Vodnjanu

Od izvora do mora
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 00:43