'SURADNJA VIŠE NIJE MOGUĆA'

Troje članova Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost dalo ostavke

 Neja Markicevic / CROPIX

Članovi Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost Ministarstva kulture Nadežda Čačinovič, Gordana Crnković i Neven Jovanović podnijeli su ostavke na mjesta u tom vijeću te o tome pismeno u srijedu obavijestili ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

U dopisu troje članova Kulturnog vijeća navodi kako ostavku daju nezadovoljni što je ministar zanemario preporuke vijeća svojim nedavnim odlukama o potporama za izdavanje časopisa i knjiga.

- U svom radu kontinuirano smo, savjesno i na vrijeme obavljali posao vrednovanja predloženih projekata na području nakladničke djelatnosti i time pridonosili brizi o visokoj razini pisane riječi u Hrvatskoj. Budući da ste nedavnim odlukama o potporama za izdavanje časopisa i knjiga u neuobičajenoj mjeri zanemarili naše preporuke, naša suradnja više nije moguća ni smislena - stoji u ostavci.

- Smatramo potrebnim upozoriti javnost da odluke koje ste donijeli ne odgovaraju preporukama Vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost u ovom sastavu. Također ističemo da ste kašnjenjem u odobravanju projekata prouzročili nove probleme nakladništvu, što se nije trebalo dogoditi. Zbog svega navedenog Vaše odluke ne smatramo dobrima za pisanje, čitanje i nakladništvo u Hrvatskoj - naveli su Čačinovič, Crnković i Jovanović u ostavci.

U Kulturno vijeće za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost imenovano je četvero članova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2024 06:15